Judici a Hong Kong al banquer anglès que va torturar i va assassinar a dues noies indonèsies

El jurat ha hagut de veure el vídeo de les tortures gravat per l'assassí

File photo of Rurik George Caton Jutting, a British banker charged with two counts of murder after police found the bodies of two women in his apartment, sitting in the back row of a prison bus as he arrives at the Eastern Law Courts in Hong Kong November 24, 2014. REUTERS/Bobby Yip/File Photo

File photo of Rurik George Caton Jutting, a British banker charged with two counts of murder after police found the bodies of two women in his apartment, sitting in the back row of a prison bus as he arrives at the Eastern Law Courts in Hong Kong November 24, 2014. REUTERS/Bobby Yip/File Photo / BOBBY YIP (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

El judici més esperat a Hong Kong va començar dilluns amb advertències al jurat sobre les «extremadament desagradables» fotografies i vídeos que els esperaven. L’anglès Rurik Jutting, empleat en un banc, està acusat de matar dues noies indonèsies en la vintena amb llargues tortures pel mig.

La tradicional escassetat de material per a la crònica negra en la tranquil·la i civilitzada excolònia britànica explica l’interès mediàtic des que la policia va entrar en l’apartament de luxe de Jutting fa dos anys. A terra hi va trobar el cadàver fresc de Seneng Mujiasih amb ganivetades al coll i les natges. En una maleta de la terrassa hi havia els trossos de Sumarti Ningsih, que, segons la fiscalia, havia patit durant tres dies «actes violents cada vegada més cruels» amb joguines sexuals, cinturons i alicates fins que va ser degollada al lavabo. Mujiasih va arribar a l’apartament sis dies després, va cridar quan va veure una mordassa preparada i va ser apunyalada immediatament.

El mateix banquer va trucar a la policia per a entregar-se. Estava pàl·lid, amb barba de diversos dies i parlava de forma inconnexa. «Semblava que estava al·lucinant», va relatar el fiscal. «No podria haver-ho fet sense cocaïna», va aclarir Jutting. S’havia gravat al seu telèfon explicant el primer assassinat, com va disfrutar dominant la seva víctima i fent reals les seves fantasies. La defensa solament admet dos homicidis involuntaris amb l’atenuant dels efectes de les drogues.

Visionat de gravacions

El jurat va veure ahir diverses de les gravacions. L’acusat enfoca la càmera al cos inert a terra de la víctima vestida abans de dirigir-la cap a si mateix: «El meu nom és Rurik Jutting. Fa només cinc minuts he matat, assassinat, aquesta dona aquí. És dilluns a la nit. L’he mantingut captiva des de dissabte al matí. L’he violat repetidament, l’he torturat salvatgement», confessa. Després es defineix com a antic empleat en un banc, «desocupat recent i violador i assassí a temps parcial».

Notícies relacionades

En una altra gravació se’l veu torturant la víctima. El diari local South China Morning Post descriu l’escena en un article amb advertències sobre el seu contingut. «¿Quant m’estimes? ¿M’estimes? Si respons que sí, et pegaré una vegada. Si dius que no, et pegaré dues vegades. Si crides, et clavaré cops de puny». L’antic banquer està semidespullat i parla amb veu sempre calmada a la dona. Amenaça amb arrencar-li els mugrons i fantasieja de torturar tres joves al Regne Unit.

El reflex de dos mons

En aquests assassinats molts hi veuen, a més dels actes d’un pertorbat, un context de desigualtats socials que empeny a la desmesura. Jutting havia estudiat a Cambridge, treballava al prestigiós Merrill Lynch i vivia en un elegant i luxós edifici, a solament uns minuts caminant dels locals del barri vermell de Wanchai. La minúscula illa té la densitat de milionaris més gran del món a la vegada que milers d’immigrants filipines i indonèsies treballen com a nannies o prostitutes que denuncien que els banquers europeus reben la nacionalitat després d’uns anys de residència mentre que a elles se’ls nega de per vida.