ATAC RACISTA

Un espanyol és agredit a Anglaterra al crit xenòfob de "puto espanyol, ¡parla anglès!"

Un vídeo mostra com l'agressor arrenca un tros de fusta del carrer que utilitza per donar cops al cap a la víctima

Un espanyol és agredit a Anglaterra al crit de ’puto espanyol, ¡parla anglès!’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un ciutadà espanyol ha sigut agredit per un britànic con un tauló de fusta en un atac amb aires xenòfobs succeït a la localitat anglesa de Poole (comtat de Dorset), segons ha informat la premsa anglesa, que mostra un vídeo de l'incident, que va tenir lloc al maig.

L'espanyol agredit ha sigut identificat com Tomás Gil, de 27 anys. El seu agressor és Daniel Way, de 37, que li la tirar el tauló a la cara al crit, segons la Fiscalia, de "puto espanyol, ¡parla anglès!".

A les imatges del vídeo de les càmeres de seguretat publicat pel 'Daily Mail' es pot veure com Gil cau a terra després de rebre l'impacte i perd momentàniament el coneixement.

La defensa de Way va argumentar que el seu client, que "es va ensorrar al jutjat després de veure les imatges", es trobava en un estat d'embriaguesa barrejat amb la medicació per combatre la síndrome de dèficit d'atenció que pateix.

AGREUJANT RACISTA

Notícies relacionades

Way es va declarar culpable d'assalt amb agreujant racista i ha sigut condemnat a 12 mesos de presó, encara que la sentència ha quedat en suspens pel seu "feble estat emocional". Haurà de completar 150 hores de treball de rehabilitació i pagar a Gil una compensació aproximada de 1.000 euros.

Les agressions xenòfobes han augmentat al Regne Unit des que els britànics van votar el mes de juny passat a favor del 'brexit', la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Temes:

Anglès Idiomes