EN DIRECTE PER TELEVISIÓ

Una diputada islandesa sorprèn donant el pit a la tribuna del Parlament

La conservadora Unnur Bra Konradsdottir, mare de tres fills, pronuncia el seu discurs alletant alhora el seu nadó de sis setmanes

Sessió en què la diputada islandesa sorprèn els seus col·legues alletant el seu nadó a la tribuna d’oradors. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Una diputada islandesa ha intervingut aquest dimecres a la tribuna del Parlament mentre donava el pit al seu nadó durant una sessió emesa en directe per televisió, acte que ella mateixa ha qualificat com "la cosa més natural del món".

Unnur Bra Konradsdottir, elegida pel Partit de la Independència (conservador), ha hagut de pujar a la tribuna i adreçar-se als seus col·legues de l'Althingi (Parlament) mentre alletava la seva filla de sis setmanes.

"Ella no s'ha immutat. Al contrari, s'hauria despertat si hagués deixat de donar-li el pit per prendre la paraula", ha explicat després a l'agència AFP Konradsdottir, mare d'altres nens nascuts el 2004 i el 2008, respectivament.

Els mitjans de comunicació islandesos afirmen que es tracta d'una primícia, fins i tot per a aquest petit país nòrdic a l'avantguarda de la igualtat entre sexes que va donar al món la primera cap d'Estat democràticament elegida.

IGUAL QUE UNA ALTRA FEINA

Per a la diputada, les responsabilitats no han canviat gens el seu deure de mare. "És com qualsevol altra feina, has de fer el que has de fer", ha dit Konradsdottir, precisant que ha alletat els seus fills entre sis i nou mesos.

Notícies relacionades

Pel que fa a la lactància en públic que es debat en nombrosos països, ella estima que donar el pit a un nadó "és la cosa més natural del món".

Parlamentària des del 2009, Konradsdottir és membre de la comissió de protecció social i presideix la comissió judicial i d'afers acadèmics.