Les autoritats han demanat la col·laboració ciutadana amb una alerta a tots els iPhone

El missatge apareixia a la pantalla i evitava qualsevol sistema de bloqueig

cstwsewwyaazkzi

cstwsewwyaazkzi

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats nord-americanes han utilitzat aquest dilluns per primera vegada en un cas de terrorisme una alerta de mòbil que només usen en casos de desaparicions de nens i de greus problemes meteorològics. Així, han enviat una alerta a tots els iPhone situats en territori de Nova York i de Nova Jersey per demanar la col·laboració ciutadana per localitzar Ahmad Khan Rahami, el sospitós de la col·locació de bombes a Nova York i Nova Jersey

El missatge que ha aparegut a les pantalles de tots els usuaris d'aquesta classe de terminal era el següent: "ES BUSCA: Ahmad Khan Rahami, home de 28 anys. Mireu els mitjans per a la foto. Truqueu al 9-1-1 si el veieu". 

Notícies relacionades

L'alerta va aparèixer a tots aquests telèfons, ja que Apple ha posat en pràctica un sistema que els missatges de les autoritats evitin els sistemes de bloqueig de notificacions a la pantalla. L'alerta és molt similar a les notificacions que envien els mitjans. A diferència d'aquestes, l'avís de les autoritats de Nova York no necessita disposar de cap aplicació.

DETINGUT POC DESPRÉS

Unes hores després del llançament del missatge, Khan Rahami ha sigut detingut a la localitat de Linden (Nova Jersey).