INCIDENT ENTRE GLACERES

Més de 50 turistes queden atrapats en un telefèric als Alps

Les telecabines han deixat de funcionar per una avaria mecànica i els equips de rescat, format per quatre helicòpters, han evacuat mig centenar de persones

mbenach35433616 files  this file photo taken on august 5  2015 shows the pan160908212846

mbenach35433616 files this file photo taken on august 5 2015 shows the pan160908212846 / PHILIPPE DESMAZES

1
Es llegeix en minuts

Al voltant de 50 persones han quedat bloquejades en diverses telecabines d'un telefèric que passa per sobre de les glaceres del Mont Blanc, als Alps, a 3.800 metres d'altura. Una operació de rescat en què han participat quatre helicòpters, s'ha posat en marxa per evacuar els turistes, però només s'ha aconseguit evacuar-ne mig centenar perquè els aparells han deixat de volar a l'arribar la nit. 

El telefèric uneix la muntanya Aiguille du Midi, de 3.842 metres, al costat francès, amb el Pointe Helbronner, a 3.462 metres, que marca la frontera amb Itàlia.

El telefèric ha deixat de funcionar cap a les 16 hores a causa d'un creuament de cables "per raons inexplicables" i els empleats de la companyia del Mont Blanc no han aconseguit encara arreglar l'incident, ha dit Mathieu Dechavanne, responsable de l'empresa de les telecabines.

TRES HELICÒPTERS

El rescat de les persones atrapades s'ha posat en marxa a les 20 hores amb la participació de helicòpters francesos i italians. "L'operació durarà algun temps, però la meteorologia és bona", va precisar Dechavanne abans que arribés la nit. L'evacuació del primer grup s'ha dut a terme en un hora i mitja en "condicions molt difícils", ha dit, per la seva part, el prefecte d'Haute-Savoie, Georges-Francois Leclerc, que no ha precisat si les persones atrapats hauran de passar la nit a les telecabines.

Notícies relacionades

"Estem en contacte amb els clients. Tenen aigua i mitjans de comunicació, però comencen a impacientar-se", ha afegit Dechavanne.

El telefèric "Panoràmica Mont Blanc" passa per sobre de les glaceres de la Vall Blanca i permeten travessar des de França a Itàlia el massís del Mont Blanc, que culmina a 4.810 metres d'altura. Cada telecabina té capacitat per a quatre persones.