DE LA CONGREGACIÓ JESÚS-MARÍA

Assassinada una monja catalana a Haití

La religiosa Isabel Sola Matas va ser tirotejada mentre conduïa el seu cotxe pel centre de Port-au-Prince

1
Es llegeix en minuts

Isabel Sola Matas, una monja barcelonina de 51 anys, ha mort després de ser tirotejada per dos homes -que viatjaven en moto- mentre conduïa el seu cotxe pel centre de Port-au-Prince, capital d'Haití, aquest divendres al migdia, segons fonts de la Policia Nacional haitiana.

"Els que la coneixien estan tristos i sorpresos", ha declarat a l'agència AFP el cònsol espanyol a Haití, Sergio Cuesta Francisco. "Per desgràcia, aquestes coses passen a la zona metropolitana de Port-au-Prince. A vegades, la vida és complicada", ha comentat el diplomàtic al confirmar la notícia. La violència segueix sent molt elevada a l'illa caribenya, sobretot a la capital, on el moviment d'armes de foc és molt elevat.

INVESTIGACIÓ OBERTA

La policia ha iniciat una investigació per determinar les circumstàncies de l'atac.

La religiosa havia sortit d'un banc a la zona de San-Fil, al carrer d'Ennery, i va pujar al seu cotxe. Llavors, va ser assaltada per uns homes que li volien prendre la bossa. Sola Matas anava acompanyada al cotxe per una altra persona, a qui també van disparar i que està hospitalitzada.

Al mateix carrer, hores abans, es va produir un altre atracament amb violència. Per ara, es desconeix si el va cometre el mateix grup.

Notícies relacionades

El portaveu de la policia Garry Desrosiers ha confirmat la mort de la religiosa. "Estem intentat establir contacte amb la seva família. Hem obert una investigació i estudiem totes les pistes", ha dit.

Nascuda a Barcelona i integrant de la Congregació de Religioses Jesús-María, Isabel Sola vivia a Haití des del setembre del 2008. Estava implicada en un projecte de construcció i equipament d'escoles preescolars, en formació de mestres i a donar alimentació als alumnes. 

Temes:

Haití