El tifó 'Mindulle' arriba a Hokkaido després de deixar a prop de Tòquio una morta i 60 ferits

El novè huracà de la temporada al Pacífic ha arribat a vents de fins a 180 quilòmetres per hora i ha deixat intenses precipitacions i esllavissades de terra

35266862 60

35266862 60 / JIJI PRESS (AFP)

1
Es llegeix en minuts

L'illa septentrional japonesa de Hokkaido es troba aquest dimarts en alerta meteorològica davant l'arribada del tifó 'Mindulle', que al seu pas a prop de Tòquio en la vigília ha deixat un mort, 60 ferits i importants interrupcions en el transport.

El 'Mindulle', novè tifó de la temporada al Pacífic i catalogat de "fort", ha castigat amb força la capital nipona i les seves zones veïnes, on ha deixat vents de fins a 180 quilòmetres per hora, intenses precipitacions i desplaçaments de terra, cosa que ha provocat que es paralitzessin importants connexions aèries i ferroviàries.

El tifó ha sigut el primer en els últims 11 anys que ha entrat directament en territori nipó a través de la regió central de Kanto, on ha passat per part de la prefectura de Chiba (adjacent amb l'Àrea Metropolitana de Tòquio) dilluns.

UNA MORTA I 60 FERITS

Notícies relacionades

Una dona de 58 anys ha mort al ser arrossegada per l'aigua en una carretera a la prefectura de Kanagawa, al sud de Tòquio, segons han informat les autoritats locals, mentre que 60 persones més han resultat ferides en diversos accidents causats per les condicions meteorològiques extremes.

Més de 500 vols han sigut cancel·lats, la majoria d'ells des de l'aeroport toquiota de Haneda, cosa que ha afectat uns 73.000 passatgers. Així mateix, nombroses línies ferroviàries han registrat endarreriments o cancel·lacions al centre, l'est i el nord-est del Japó, entre elles les del servei d'alta velocitat shinkansen, igual que la connexió per via marítima entre l'illa de Hokkaido i la prefectura d'Ibaraki, al nord-est de Tòquio.