MESURES PREVENTIVES

França prepara les escoles davant possibles atemptats terroristes

El Govern posarà en marxa al setembre un pla que contempla simulacres d'atacs i un control dels alumnes

dcaminal30890089 schoolchildren enter the primary school jules ferry in fonte160811105755

dcaminal30890089 schoolchildren enter the primary school jules ferry in fonte160811105755 / CHARLES PLATIAU

1
Es llegeix en minuts

El Govern francès posarà en marxa a partir del setembre, amb el començament de les classes, un pla per reforçar el dispositiu de seguretat a les escoles del país davant l'amenaça terrorista.

En una circular enviada als rectors i prefectes (delegats del Govern) pels ministres de l'Interior, Bernard Cazeneuve, i d'Educació, Najat Vallaud-Belkacem, s'expliquen les mesures, entre les quals hi ha la d'organitzar tres simulacres, un d'ells d'atemptat, al llarg de l'any escolar.

L'alarma per a aquest tipus de situació, segons la nota, haurà de ser "audible i diferent" de la d'incendi.

Les autoritats exigeixen que es presti una atenció particular als voltants de les escoles per reforçar la vigilància a la via pública i evitar qualsevol aglomeració "perjudicial per a la seguretat dels alumnes".

L'escrit també reclama que els "espais particularment vulnerables" dins dels establiments educatius s'analitzin per saber si necessiten obres d'adequació, i sol·licita que estiguin a punt abans de l'inici del curs les cèl·lules acadèmiques de gestió de crisi.

SEGUIMENT DELS JOVES

El dispositiu inclou sensibilitzar els alumnes sobre gestos que podrien arribar a salvar-los la vida i oferir als delegats de cada classe formació en primers auxilis, per millorar la reacció.

Notícies relacionades

El Govern recorda que s'ha de prestar especial atenció als alumnes que es cregui que han entrat en un procés de radicalització, i subratlla que els directors de cada centre han d'estar informats de les situacions "més delicades", per examinar les condicions d'escolarització i el seguiment d'aquests joves.

Les mesures previstes, que s'explicaran el pròxim dia 24 en conferència de premsa, estableixen que els pares dels alumnes també estiguin al corrent de les mesures de seguretat adoptades, a les quals el Govern assegura que dóna "prioritat absoluta".