HI HA QUATRE DETINGUTS

Un afganès casa la seva filla de 6 anys amb un home de 55 a canvi d'una cabra

"La vaig vendre perquè no teníem res per menjar i l'home em va jurar que no tindria relacions sexuals amb ella fins que complís els 18 anys", justifica el progenitor

cabra

cabra

1
Es llegeix en minuts

Un home ha casat la seva filla de 6 anys amb un home de 55 a canvi d'una cabra, arròs, sucre i oli per cuinar. Ha passat a l'Afganistan, país on la llei permet que les dones es casin a partir dels 16 anys, i els homes, a partir dels 18. Els fets han saltat a la llum després que un familiar del nòvio ho denunciés a la policia. La nena està amb la seva mare en un centre de seguretat.

"La vaig vendre perquè l'home em va jurar que no tindria relacions sexuals amb ella fins que complís els 18 anys", ha justificat el pare. "No teníem res per menjar i estava tan desesperat que vaig vendre la meva filla per comprar aliments", ha afegit l'home.

El vídeo en què apareix la nena plorant, gravat per familiars en el moment que se l'emportaven, s'està fent viral a les xarxes socials en les últimes hores.

Notícies relacionades

Després del casament, l'home es va emportar la nena a casa d'un familiar, on el van sorprendre "desvestint-la mentre aquesta plorava i suplicava que la deixés", segons ha publicat el rotatiu 'The Observer'. Va ser aquest familiar el que va demanar a un amic que denunciés el cas a l'oficina de drets de les dones de la província de Ghor. Aquesta oficina va trucar a la policia, que l'endemà, el 31 de juliol, va detenir l'home de 55 anys i després va anar a detenir el pare. Fonts de la policia afganesa han assegurat que hi ha dos homes més detinguts per la seva implicació en els fets.

En aquests moments la nena està vivint amb la seva mare en una casa de seguretat a Firozkoh. Negineh Khalili, el cap de l'oficina de drets de la dona de la província de Ghor, ha assegurat que farà tot el possible per assegurar-se que el pare perdi els seus drets de paternitat i que la nena obtingui el divorci.