CELEBRACIÓ TRÀGICA

Tretze morts en l'incendi d'un bar a la ciutat francesa de Rouen

El foc s'ha declarat al soterrani a l'encendre les espelmes del pastís en un aniversari

dcaminal34945288 repeating   correcting date view of  the bar in rouen  franc160806084542

dcaminal34945288 repeating correcting date view of the bar in rouen franc160806084542 / CLOTAIRE ACHI

1
Es llegeix en minuts

Almenys 13 persones han mort i sis més han resultat ferides greus per un incendi que ha devastat un bar on se celebrava un aniversari aquesta matinada a la ciutat francesa de Rouen, han informat mitjans locals. Segons Lawrence Labadie, fiscal adjunt a Rouen, es tracta d'un incendi accidental.

El foc s'ha declarat al soterrani del bar Au Cuba Libre la nit del divendres al dissabte i els bombers han trigat uns 30 minuts a controlar l'incendi, segons la web del diari 'Paris-Normandie'. Les forces d'auxili han recuperat 13 cadàvers de l'interior del bar i han rescatat sis persones en estat greu.

Segons la informació divulgada pel mateix rotatiu, el bar va tancar divendres per celebrar una festa d'aniversari, i l'incendi es va declarar quan els convidats van encendre les espelmes del pastís d'aniversari. S'investiga per què el sostre del soterrani ha cremat ràpidament. Aquest sostre, aïllat per un material a prova de so, hauria provocat un gas tòxic. Segons sembla no hi ha hagut cap explosió abans que el foc es declarés, informa el mateix mitjà.

INCENDI ACCIDENTAL

Notícies relacionades

Les víctimes tenien entre 18 i 25 anys i les seves identitats encara no han sigut establertes. Els cossos seran evacuats a l'Hospital de la Universitat de Rouen, on un grup psicològic estarà obert per a les famílies. Segons 'Paris-Normandie', 11 testimonis han sigut portats a la comissaria de la policia per ser interrogats. Fins ara, es considera que l'origen de l'incendi ha sigut accidental.

L'alcalde de Rouen, Yvon Robert, ha qualificat el sinistre com "la catàstrofe més gran" que afecta la ciutat i fins i tot el departament del Sena Marítim. Els mitjans recorden la catàstrofe de la cova Montérolier al Bray quan, el 21 de juny, tres dies després de la segona volta de les eleccions municipals, van morir tres nens i sis adults, quatre d'ells bombers.

Temes:

Incendis França