Escàndol a l'Índia per la venda de vídeos de violacions en grup a dones

Les imatges editades, d'entre 30 segons i 5 minuts, es venen a l'estat d'Uttar Pradesh a entre 0,67 i 2 euros cada unitat

dcaminal31502922 members of all india students association  aisa  shout sloga160804165125

dcaminal31502922 members of all india students association aisa shout sloga160804165125 / ANINDITO MUKHERJEE

1
Es llegeix en minuts

A l'estat d'Uttar Pradesh, al nord de l'Índia, es venen vídeos gravats per mòbils de violacions múltiples a dones. Les imatges que duren entre 30 segon i cinc minuts es venen a "centenars, potser a milers cada dia", escriu el diari 'Times' de l'Índia. El preu per vídeo oscil·la entre les 50 i les 150 rupies (0,67 eruos i 1,79 euros) cadascun.

"En som conscients. Estem prenent les mesures necessàries. Però és difícil, ja que les vendes es fan sota la taula," ha dit a Reuters un inspector general adjunt de la policia de la ciutat d'Agra. 

En les últimes setmanes, s'ha informat de diverses violacions en grup a Uttar Pradesh, un dels estats més insegurs i violents del país.

La setmana passada, una dona i la seva filla de 14 anys d'edat, van ser tretes del seu vehicle a punta de pistola i diversos homes les van violar durant hores. Els mitjans locals van informar que en un principi la policia no va respondre a una trucada d'auxili. El diari 'Indian Express' va informar, pel seu costat, d'un altre cas aquesta setmana que va ser gravat per telèfon mòbil.

Segons el diari 'Times', cada vegada són més els casos de violacions gravades per mòbils, amb el propòsit d'utilitzar les imatges per fer xantatge després a les víctimes o per evitar la denúncia a la policia.

CRÍTIQUES AL GOVERN

Les violacions a dones a l'Índia s'ha convertit en un tema d'Estat, de fet són moltes les crítiques que rep el ministre per a Uttar Pradesh, Akhilesh Yadav, per l'augment d'aquest tipus de crims.

El 2014, es van recollir 337.922 denúncies per violència contra les dones, incloent la violació, l'abús sexual i el segrest, un 9% més respecte a l'any anterior, segons les dades oficials.

Les víctimes de violació a l'Índia pateixen un gran estigma i suporten un sistema de justícia penal arcaic i insensible. Durant els llargs processos, les víctimes i els seus testimonis solen ser intimidats pels acusats que, en alguns casos, surten en llibertat sota  fiança.

L'Índia va viure una onada de protestes al desembre de 2012 després que transcendís una violació en grup a una estudiant en un autobús a Nova Deli que poc després va morir. Les protestes van forçar el Govern a aplicar penes més severes, inclosa la pena de mort.


Notícies relacionades

Segueix-nos a twitter  @EP_internac_cas

Segueix-nos a la nostra pàgina de Facebook