Un periodista rus crític amb el Kremlin mor a l'explotar una bomba al seu cotxe a Kíev

Pavel Xeremet treballava per al diari 'Ukrainsiaia Pravda' i la seva mort ha sigut lamentada pel president ucraïnès

Restes del cotxe en què viatjava el periodista Pavel Xeremet després d’explotar als carrers de Kíev. / periodico

Restes del cotxe en què viatjava el periodista Pavel Xeremet després d’explotar als carrers de Kíev.
Un periodista rus crític amb el Kremlin mor a l'explotar una bomba al seu cotxe a Kíev

/

2
Es llegeix en minuts

El destacat periodista Pavel Xeremet, que treballava per al diari 'Ukrainska Pravda', ha mort aquest dimecres a l'explotar una bomba al vehicle que conduïa a Kíev, segons ha informat el diari. La Policia ucraïnesa ja ha dit que es tracta d'un assassinat premeditat. Xeremet, que havia guanyat nombrosos premis per realitzar periodisme d'investigació, s'havia mostrat molt crític amb el Kremlin, i havia arribat a dimitir de la ràdio que dirigia i s'havia traslladat a Ucraïna per escapar-se de les pressions de les autoritats russes.

"El cotxe ha explotat a la cruïlla dels carrers Bohdana Khmelnitskoho i Ivana Franka, davant d'un McDonald's", ha precisat el mitjà, segons informa l'agència Interfax Ucraïna, que ha aclarit que el cotxe pertanyia a la directora del diari, Olena Pritula, però la dona no hi anava.

Segons el portaveu del Ministeri de l'Interior ucraïnès, Artiom Xevtxenko, una bomba adhesiva ha explotat al cotxe. "Segons les primeres informacions, ha sigut un artefacte explosiu, si bé hauran de ser els experts els que determinin si era casolà o no", ha assenyalat a la cadena 112 Ukraina, i ha precisat que "estava col·locat molt a prop seu".

La Policia de Kíev ha classificat preliminarment aquesta mort d'assassinat premeditat i ha obert una investigació, informa l'agència russa Itar-Tass.

Xeremet, nascut a Minsk, la capital de Bielorússia, va treballar per a la cadena russa ORT des de 1998 fins al 2009, quan va passar a treballar a la revista 'Ogoniok'. Els últims cinc anys treballava per al diari ucraïnès a Kíev i també tenia un programa a l'emissora Vesti.

FUNDADOR DECAPITAT

També a Facebok, el president d'Ucraïna, Petró Poroixenko, ha indicat que ha impartit instruccions a la policia de bolcar-se en la investigació de l'assassinat de Xeremet i ha recalcat que "els culpables han de ser castigats".

"Hi ha hagut una tragèdia terrible a Kíev. Commoció, no hi ha cap altra paraula. Coneixia Pavel personalment. El meu condol a la seva família i amics", ha escrit el cap de l'Estat.

"Estic en estat de xoc, no sé què dir, és una qüestió d'honor per a la Policia investigar aquest cas", ha declarat a la premsa la directora de la Policia ucraïnesa, Khatia Dekanoidze, informa Reuters, i ha promès que ella mateixa es farà càrrec del cas.

El fundador d''Ukrainska Pravda' va ser Georgi Gongadze, un periodista d'investigació assassinat fa 16 anys. El seu cos es va trobar decapitat en un bosc als afores de Kíev.


Notícies relacionades

Segueix-nos a twitter  @EP_internac_cas

Segueix-nos a la nostra pàgina de Facebook