COP D'ESTAT A TURQUIA

Grècia estudiarà la petició d'asil de vuit militars turcs fugits

La portaveu grega afegeix que tindrà en compte que són presumptes colpistes

1
Es llegeix en minuts

El Govern grec ha anunciat que analitzarà la sol·licitud d'asil presentada pels vuit tripulants de l'helicòpter militar turc que va aterrar aquest dissabte a la ciutat d'Alexandrúpolis, però ha assenyalat que ho farà tenint en compte que es tracta de presumptes colpistes.

La portaveu de l'Executiu grec, Olga Ierovasili, ha assegurat que Grècia respectarà els procediments establerts pel dret internacional, però ha afegit que el Govern es pren "molt seriosament" que els detinguts estan acusats al seu país de "violar la legalitat constitucional i d'intentar ensorrar el sistema democràtic".

Grècia responia d'aquesta manera al tuit del ministre d'Exteriors turc, Mevlüt Cavusoglu, on anunciava que, després de parlar per telèfon amb el seu homòleg grec, Nikos Kotzias, aquest li havia dit que els "vuit traïdors" tornarien a Turquia tan aviat com fos possible

Prèviament, Cavusoglu havia demanat en el seu compte oficial de Twitter l'extradició "immediata" dels vuit soldats, a qui va qualificar de "traïdors". 

SENYAL DE SOCORS

Segons va confirmar en el comunicat la portaveu del Govern grec, l'helicòpter militar turc havia emès un senyal d'auxili a l'entrar en l'espai aeri grec i va demanar permís per efectuar un aterratge d'emergència. Tot seguit, dos avions de combat van rebre l'ordre d'escortar l'helicòpter fins al seu aterratge segur a l'aeroport d'Alexandrúpolis. Allà, la policia grega va detenir-ne els vuit ocupants, que van anunciar la seva intenció de demanar asil polític.

Notícies relacionades

Yerovasili va afirmar que el Govern grec s'ha dirigit a les autoritats turques per processar "tan aviat com sigui possible el retorn de l'helicòpter militar" i que analitzarà la sol·licitud d'asil formulada per la tripulació, però arran de les acusacions formulades des de Turquia.

Tot just aterrar a Alexandrúpolis, una ciutat situada al nord-est de Grècia, pròxima a la frontera amb Turquia, els vuit tripulants, set dels quals portaven uniformes militars, segons els mitjans grecs, van ser detinguts i conduïts a la prefectura de policia.

Temes:

Turquia Grècia