THERESA MAY

Hàbil, freda, competent i amb una "determinació ferotge"

La futura primera ministra del Regne Unit i des de fa sis anys ministra de l'Interior es va mantenir fidel a Cameron respecte al 'brexit'

1
Es llegeix en minuts

Theresa May, futura primera ministra del Regne Unit, és una dona que ha demostrat una gran habilitat tant durant la campanya com una vegada culminat el referèndum del 'brexit'. Fidel a David Cameron, es va posicionar a favor de continuar a la Unió Europea, encara que amb la boca petita i utilitzant arguments per frenar l'arribada d'immigrants, fet que li va valer la simpatia també del sector del partit més euroescèptic.

May no té carisma, és freda en el tracte i encara que és coneguda per ser una dona molt competent se li recriminen certes dosis d'autoritarisme. De fet el diari conservador 'Daily Telegraph' considera que l'actual ministra de l'Interior posseeix "una determinació ferotge", això explica que se l'hagi qualificat com "la nova Margaret Thatcher".

En realitat amb qui May té punts en comú és amb la cancellera alemanya Angela Merkel. Totes dues són filles de predicadors, són conservadores, pragmàtiques i, encara que casades, no tenen fills.

PRIMERA SECRETÀRIA GENERAL

Notícies relacionades

May va néixer a la costa sud-est d'Anglaterra el 1956. Va estudiar Geografia a la universitat d'Oxford, encara que va tenir uns inicis dins del món de les finances quan va treballar al Banc d'Anglaterra. La seva carrera política va començar el 1986 en l'àmbit local. Onze anys més tard va ser elegida diputada i el 2003 es va convertir en la primera dona secretària general del Partit Conservador.

Dona de confiança de Cameron i casada amb un banquer, May va ser nomenada ministra de l'Interior el 2010 i ha mantingut el seu càrrec fins ara, fet que l'ha convertit en la persona que ha mantingut aquesta cartera més anys.