Berlusconi, al sortir de l'hospital: "A Itàlia hi falta un líder"

L'ex primer ministre italià afirma que sent que encara té coses per aportar al seu país

mtlopez34581455 italian tycoon and former prime minister silvio berlusconi w160705141446

mtlopez34581455 italian tycoon and former prime minister silvio berlusconi w160705141446 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts

L'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi ha abandonat aquest dimarts l'hospital de San Raffaele de Milà (nord) després de l'operació de cor a què es va sotmetre el 14 de juny passat i ha assenyalat que a Itàlia "hi falta un líder". En declaracions als mitjans a la porta de l'hospital, Berlusconi ha dit: "Un sent que encara pot donar una aportació, una contribució al país. Espero que no calgui, però si calgués espero tenir força".

A Berlusconi, de 79 anys, se li va practicar una intervenció quirúrgica en què se li va substituir la vàlvula aòrtica --que separa el cor de l'aorta i que s'obre i tanca per permetre que la sang flueixi cap a la resta del cos-- per una de biològica d'origen animal. "Ha sigut una prova molt, molt dolorosa, no creia que podria afrontar tant de dolor. Ara estic una mica més bé", ha afegit.

Preocupació pel terrorisme

Notícies relacionades

"Les meves preocupacions principals són el dolor i no poder dormir", ha dit el líder de la conservadora Força Itàlia, i ha afegit que també "s'ha d'estar preocupat per tot el que passa al món, per aquest terrorisme ferotge i absurd i per la situació mundial, que presenta una absència de lideratge increïble".

El dirigent també s'ha referit al referèndum del 'brexit' i ha subratllat que amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea "pot començar un procés de disgregació. "La gent jove no recorda què va ser la Guerra Freda i les dues grans guerres, de les quals la segona va causar 60 milions de víctimes, una guerra fratricida entre europeus", s'ha lamentat.