MALESTAR SOCIAL A FRANÇA

Així ha sigut l'atac amb ous contra el ministre d'Economia francès

Manifestants del sindicat CGT agredeixen Emmanuel Macron en un acte al suburbi parisenc de Montreuil

L’agressió amb ous contra el ministre d’Economia francès, Emmanuel Macron, a Montreuil. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Economia francès, Emmanuel Macron, ha rebut l'impacte de diversos ous llançats per manifestants durant el sisè dia de la vaga dels serveis ferroviaris francesos contra la reforma laboral prevista pel Govern.

Tot i que les aturades tendeixen a remetre en el ferrocarril, així com en el sector petroler (el grup Total SA ha assenyalat que tres de les seves cinc refineries a França es preparen per reobrir), Macron ha sigut agredit amb ous aquest dilluns per afiliats del sindicat CGT, que l'han acorralat al suburbi parisenc de Montreuil, on estava presentant un segell commemoratiu del 80 aniversari del Govern del Front Popular que va aconseguir nous drets per als treballadors francesos.

Notícies relacionades

Macron, que advoca per introduir reformes econòmiques per suavitzar les rígides normatives laborals i promoure la flexibilitat i la competència, s'ha convertit en un dels 'ogres' de l'esquerra tradicional.

"És part del procés però no tindrà cap impacte en la meva determinació", ha afirmat Macron a la premsa després de l'agressió, i ha assenyalat que no hi haurà futur econòmic per a aquells que es resisteixin al canvi.