Un tiroteig en una universitat de Los Angeles deixa almenys dos morts

L'incident en el campus d'UCLA es produeix en plena època d'exàmens

icoy34114392 in this image made from video  police respond to a160601204749

icoy34114392 in this image made from video police respond to a160601204749 / Uncredited

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

La Universitat de Califòrnia-Los Angeles (UCLA) ha tancat les portes i s'ha declarat en alerta aquest dimecres després que es produís un tiroteig al seu interior. La policia de la ciutat ha confirmat que hi ha almenys dos morts, encara que es desconeix la identitat de les víctimes i no s'ha donat per desactivada l'amenaça.

El tiroteig ha començat al voltant de les 10 am hora local (18.00 a Espanya) i aparentment s'ha produït a la facultat d'Enginyeria. Agents armats i equips de desactivació de bombes estan operant dins del campus, però fins al moment hi ha molt poca informació del que està succeint.  

Amb més de 40.000 estudiants, si s'inclou aquells que cursen un postgrau, UCLA és una de les universitats públiques més grans dels Estats Units. El curs s'acaba el 10 de juny i molts estudiants estan aquests dies en plena època d'exàmens.

Segons han mostrat les càmeres de televisió, grups d'estudiants estan sent evacuats per la policia amb les mans alçades. “Tot el campus ha començat a córrer i jo també m'he posat a córrer”, li ha explicat al LA Times, Mehwish Khan, un estudiant de 21 que s'ha amagat a la biblioteca amb altres companys.

GRAN CONFUSIÓ

Notícies relacionades

“Tothom estava molt confós. Hem entrat en un edifici, però ningú sabia què estava passant”. Les autoritats han demanat als estudiants que es tanquin amb clau en llocs segurs i que evitin les zones comunes. 

D'acord amb el diari de la universitat, el presumpte agressor vestia pantalons i jaqueta negra. Encara no se sap si més d'una persona ha participat en el tiroteig. La informació inicial en aquest tipus d'incidents acostuma a ser confusa i sovint precipitada, i per això caldrà esperar fins que les autoritats confirmin alguns dels detalls que han aparegut fins al moment.