PRIMÀRIES ALS EUA

Protestes violentes contra Trump en un míting a Nou Mèxic

Centenars de manifestants han llançat pedres i ampolles contra la policia que custodiava l'acte electoral del magnat

Disturbis als carrers durant un míting de Trump a Nou Mèxic. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un grup de manifestants contraris al candidat oficiós republicà en les eleccions presidencials dels EUA, Donald Trump, han llançat pedres i ampolles contra la policia que protegia el centre de convencions d'Alburquerque (Nou Mèxic) on el magnat ha fet un míting entre simpatitzants.

La policia mateix ha informat dels fets al seu compte de Twitter, i ha negat, com alguns mitjans han apuntat, que els agents hagin usat gasos lacrimògens per dispersar els manifestants o s'hagin produït trets als afores del centre de convencions.

Les imatges mostren com utilitzen bombes de fum i gas pebre per dispersar els manifestants.

Els vídeos de les cadenes de televisió mostren centenars de manifestants traspassar les tanques metàl·liques fixades per la policia, mentre canten eslògans anti-Trump i mostren banderes de Mèxic.

Una porta de vidre del centre de convencions s'ha trencat a conseqüència de l'impacte de les pedres i els assistents al míting de Trump han hagut d'utilitzar sortides secundàries per abandonar l'esdeveniment ja que la principal estava bloquejada pels manifestants.

PROTESTES HABITUALS

Notícies relacionades

Les forces de l'ordre han informat que s'han produït arrestos dins del recinte, on han accedit alguns dels manifestants que han interromput en diverses ocasions el discurs de Trump. La policia ha informat també que alguns dels seus agents han resultat ferits.

La retòrica que el magnat utilitza en els seus discursos, percebuda com a antiimmigrant i fins i tot racista entre alguns sectors de la societat nord-americana, ha fet que les protestes en els seus mítings siguin habituals, fins a l'extrem que es va veure obligat a cancel·lar un discurs a Chicago al març per episodis de violència entre els manifestants i els seus seguidors.