Efectes de l'escassetat

Coca-Cola es queda sense sucre a Veneçuela

La multinacional adverteix que la producció del refresc corre perill per la creixent escassetat

lpedragosa26720537 san francisco  ca   july 22  cans of coca cola are160523220548

lpedragosa26720537 san francisco ca july 22 cans of coca cola are160523220548 / JUSTIN SULLIVAN

1
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

La campanya publicitària de Coca Cola a Veneçuela, “Trobades”, en què s'associa la beguda amb l'“autenticitat” i la “simpatia” de la població, amenaça de perdre tot el sentit: davant l'escassetat de sucre, l'empresa diu que està valorant suspendre la producció.

Segons ha informat Coca Cola-Femsa de Veneçuela, la situació és precària en aquests moments. L'altre lema de la companyia, 'Comparteix una Coca-Cola amb', amb què crida al seu torn a disfrutar moments de felicitat familiar, es transforma en una impossibilitat. L'empresa, considerada pel chavisme un símbol “imperial”, ha informat els seus treballadors que no disposa d'inventaris de sucre i tampoc en tindrà en les quantitats necessàries els pròxims mesos.

Notícies relacionades

“Per ara no preveiem tancar l'oficina central en aquests moments. No ens en anem del país”, va assenyalar Femsa oficialment. La firma mexicana i principal embotelladora de productes Coca Cola al món va expressar, però, el seu desig de seguir fent negocis a Veneçuela.

Els problemes de Coca Cola es coneixen en un moment d'agudització de l'escassetat general i voràgine inflacionista. Des que haa començat el 2016, el cost de la cistella alimentària familiar ha augmentat el 718%, d'acord amb un càlcul del Centre de Documentació i Anàlisi Social de la Federació Veneçolana de Mestres (Cenda-FMV). Segons els seus investigadors, el preu del sucre s'ha incrementat el 40,7%, el mateix que la sal. El preu de la carn ha pujat el 61,7%, la llet el 38,7%, les fruites i hortalisses el 18,4%.

Temes:

Veneçuela Sucre