Abdeslam compareix per primera vegada davant jutges francesos

Els magistrats l'interrogaran sobre la seva participació en els atemptats de París

jcortadellas33964448 french police and members of the national gendarme160520100233

jcortadellas33964448 french police and members of the national gendarme160520100233 / MATTHIEU ALEXANDRE

1
Es llegeix en minuts

Salah Abdeslam, presumpte responsable logístic dels atemptats gihadistes del 13 de novembre a París, compareix aquest divendres davant els jutges instructors, que pretenen aclarir la seva implicació en aquest primer interrogatori després del que va servir per inculpar-lo en el moment del seu trasllat a França.

Abdeslam ha arribat poc abans de les 08.00 hores al Palau de Justícia de París en un comboi envoltat de fortes mesures de seguretat, i que han inclòs un helicòpter que ha sobrevolat el barri des de primera hora del matí.

El presumpte terrorista havia viatjat des de la presó de Fleury Mérogis, a una trentena de quilòmetres de la capital francesa, en un tot terreny custodiat per diversos vehicles de policia, mentre diversos agents feien rondes als voltants del Palau de Justícia, alguns d'ells amb gossos capaços de detectar explosius.

Detingut el 18 de març a Brussel·les i transferit a França el 27 d'abril, és l'únic dels autors materials dels atemptats del 13 de novembre a París que està entre reixes.

PARTICIPACIÓ CLAU EN ELS ATACS

Segons les investigacions, va ser ell qui va conduir els tres terroristes que es van fer esclatar a l'Estadi de França on es jugava el partit de futbol França-Alemanya, i on van matar una persona.

També va ser ell qui es va encarregar del lloguer de cotxes utilitzats per als atacs, així com d'habitacions d'hotel i d'un pis que van servir d'allotjament als autors dels atemptats.

Notícies relacionades

Davant el jutge belga, després de ser arrestat, Abdeslam va minimitzar el seu paper i va derivar responsabilitats en el seu germà Brahim, un dels terroristes, que es va fer saltar pels aires amb explosius el 13 de novembre a la nit després d'haver participat en el tiroteig de diverses terrasses de bars i restaurants de París.

A l'arribar a França el 27 d'abril, es va mostrar molt parc davant el magistrat que el va inculpar, però el seu advocat va dir llavors que donaria explicacions més endavant.