Trobat el motor de l'embarcació en què viatjaven els dos espanyols desapareguts a Borneo

Un ampli operatiu busca la parella madrilenya i els altres dos ocupants del vaixell desaparegut dilluns

jjubierre33770498 david hern ndez gasulla y marta miguel reiz espa o160505135719

jjubierre33770498 david hern ndez gasulla y marta miguel reiz espa o160505135719

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BANGKOK

Un pescador ha trobat aquest diumenge el motor de l'embarcació que va desaparèixer dilluns passat amb els espanyols David Hernández i Marta Miguel i dos ocupants més, en aigües de l'estat malaisi de Sabah, segons han informat els equips de rescat. L'almirall malaisi Mohamad Zubil bin Matsom, a càrrec de l'operatiu, ha indicat a l'agència Efe que un pescador va recollir amb les seves xarxes el motor, que va ser reconegut pels familiars del ciutadà xinès Tommy Lam, un dels desapareguts.

L'embarcació, de 10  metres d'eslora, va desaparèixer dilluns passat quan navegava entre l'illa de Pulau Balambang i Simpang Mengayau, a Borneo, un trajecte que es recorre en unes dues hores. Nou vaixells, tres avions i bussejadors busquen intensament els quatre desapareguts que anaven a bord. Quatre familiars de la parella de nòvios espanyola, que vivia des del gener a l'illa de Borneo, s'han desplaçat fins a la zona per col·laborar el màxim en la recerca i tenir notícies de primera mà.

Avaria del motor

Notícies relacionades

Les autoritats malàisies creuen que l'embarcació va tenir una avaria al motor i va ser arrossegada pel corrent, hipòtesi que també creuen les autoritats espanyoles. Però les autoritats filipines no descarten que els quatre ocupants hagin sigut segrestats per pirates.

Les aigües que separen el nord-est de Borneo i les Filipines han sigut escenari de diversos segrestos de turistes i pescadors perpetrats pel grup gihadista Abu Saiaf al llarg dels any amb l'objectiu d'obtenir un rescat.