VIOLÈNCIA AL PAÍS ÀRAB

Un doble atemptat suïcida de l'Estat Islàmic deixa 35 morts a Iraq

Els radicals xiïtes que van assaltar el Parlament abandonen la protesta però diuen que prendran mesures si els diputats no accedeixen a les seves peticions

fcasals33728523 iraqis react as they look at the damage following 160501203151

fcasals33728523 iraqis react as they look at the damage following 160501203151 / HAIDAR HAMDANI

1
Es llegeix en minuts

Dos atemptats suïcides van acabar ahir amb la vida de 35 persones i en van deixar ferides 73 més a l’Iraq. Els atacs es van registrar a Samasua, a 280 quilòmetres al sud de Bagdad. L’Estat Islàmic (EI) va reivindicar els atemptats en un comunicat penjat en fòrums virtuals gihadistes.

La primera explosió es va produir quan el suïcida va fer esclatar el vehicle que conduïa a la vora de l’estació d’autobusos de la ciutat. Segons el comunicat de l’EI, l’objectiu de l’atac eren efectius militars de les anomenades Forces de Comando. Poc després, l’altre suïcida va activar els explosius quan circulava pel centre de la localitat, segons sembla contra les forces de seguretat que anaven a l’indret on s’havia registrat el primer atemptat.

Notícies relacionades

Dissabte un altre cotxe bomba havia matat 24 persones en un mercat popular de venda de bestiar a la localitat d’Al-Nahrauan, situada als afores de Bagdad.

AMENACES 

Per una altra part, els radicals xiïtes que dissabte van entrar a la protegida Zona Verda de Bagdad i van assaltar el Parlament iraquià van anunciar el final de la protesta. Tot i així, van advertir a les autoritats que prendran més mesures si els diputats no compleixen les exigències dels seguidors del poderós clergue xiïta Muqtada al-Sadr, que demana un govern tecnòcrata.