Espanya entrega a França l'home que va subministrar armes a l'autor de l'atac al súper jueu de París

Antoine Denevi havia sigut detingut el 12 d'abril a Màlaga

GRA247. MADRID, 26/04/2016.- Fotografía facilitada por la Policía Nacional, de Antoine Denevi (c), detenido el pasado día 12 en Rincón de la Victoria (Málaga) por suministrar armas a Amedy Coulibaly, el terrorista que mató a cinco personas en los atentados en un supermercado judío en enero de 2015 de París, y que hoy ha sido extraditado a Francia. EFE/

GRA247. MADRID, 26/04/2016.- Fotografía facilitada por la Policía Nacional, de Antoine Denevi (c), detenido el pasado día 12 en Rincón de la Victoria (Málaga) por suministrar armas a Amedy Coulibaly, el terrorista que mató a cinco personas en los atentados en un supermercado judío en enero de 2015 de París, y que hoy ha sido extraditado a Francia. EFE/ / EFE

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha entregat a les autoritats franceses Antoine Denevi, detingut el dia 12 a Rincón de la Victoria (Màlaga) per haver subministrat armes a Amedy Coulibaly, el terrorista que va matar cinc persones en els atemptats en un supermercat jueu el gener de 2015 de París.

Responsables de l'equip de transferències i extradicions de França han recollit el detingut a l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas, des d'on ha marxat cap al país gal, informa la Direcció General de la Policia.

Denevi, nascut a Sainte Catherine, de 27 anys i sobre el qual pesava una ordre europea de detenció i entrega emesa per les autoritats judicials franceses, va ingressar a la presó l'endemà de ser detingut per ordre del jutge de l'Audiència Nacional que va accedir que fos extradit a França.

VIATGE A ISTANBUL

La investigació, desenvolupada per policies gals, va permetre identificar Denevi com el responsable de la xarxa de tràfic d'armes que va aprovisionar Coulibaly, autor de la mort d'una policia municipal el 8 de gener de 2015 a París i de quatre persones persones més en un supermercat jueu.

Notícies relacionades

Precisament, les forces de seguretat espanyoles van constatar que aquest terrorista havia estat a Espanya dies abans, almenys el 2 de gener de 2015, per acompanyar la seva dona i altres tres familiars fins a l'aeroport de Madrid perquè agafessin un vol amb destí a Istanbul.

Arran de les investigacions portades a terme a França i que van culminar en territori espanyol, les forces de seguretat van esbrinar que Denevi va abandonar França setmanes després dels atemptats de París del gener de l'any passat per eludir l'acció policial.