guerra al pròxim orient

EUA enviarà 200 soldats més a l'Iraq per lluitar contra l'Estat Islàmic

Carter visita per sorpresa Bagdad i anuncia un desplegament addicional de forces i helicòpters de combat per ajudar el Govern iraquià a recuperar Mossul

1
Es llegeix en minuts

Els Estats Units enviaran més soldats i helicòpters d'atac Apache a l'Iraq per recolzar les forces de seguretat iraquianes en la lluita contra el grup gihadista Estat Islàmic (EI), ha informat aquest dilluns el secretari de Defensa nord-americà, Ashton Carter, de visita a Bagdad.

"Portarem forces addicionals", va afirmar Carter, que va afegir que els helicòpters tindran com a objectiu arraconar els membres de l'EI per recuperar la segona ciutat iraquiana, Mossul, ara bastió dels gihadistes. Segons fonts del Departament de Defensa nord-americà, el nombre de soldats addicionals serà del voltant de 200 efectius, cosa que elevarà a més de 4.000 la xifra de militars destacats a l'Iraq.

Carter va arribar aquest dilluns a Bagdad en una visita no anunciada per avaluar amb les autoritats iraquianes la lluita contra el terrorisme gihadista.

A finals de març, el secretari de Defensa i el cap de l'Estat Major Conjunt dels EUA, general Joseph F. Dunford, van dir en una roda de premsa que s'havien d'enviar més militars nord-americans per entrenar i ajudar els soldats i policies iraquians.

COALICIÓ INTERNACIONAL

Notícies relacionades

EUA, que encapçala la coalició internacional que des de fa any i mig bombardeja l'EI a Síria i l'Iraq, compta amb 3.870 militars en terra iraquià, un contingent que ha entrenat 17.500 soldats iraquians i 2.000 policies, segons les últimes xifres oficials.

La visita de Carter coincideix amb una greu crisi política a l'Iraq causada per les demandes de formar un nou Govern compost per tecnòcrates i acabar amb les quotes de faccions religioses i blocs polítics.