NOUS ALTERCATS

La policia macedònia torna a disparar gasos lacrimògens contra un grup d'immigrants

Els altercats s'han produït quan un grup d'uns 50 refugiats s'han acostat a la tanca per protestar

33521637 60 / Amel Emric (AP)

33521637 60
TSI04 IDOMENI (GRECIA) 13/04/2016.- Un refugiado lanza de vuelta un bote de gas lacrimógeno durante una protesta en el campo de refugiados de Idomeni, situado en la frontera entre Macedonia y Grecia, hoy, 13 de abril de 2016. Las fuerzas antidisturbios de la Antigua República Yugoslava de Macedonia (ARYM) reprimieron hoy nuevamente con gases lacrimógenos y granadas aturdidoras el intento de un grupo de refugiados de cruzar ilegalmente la frontera desde Idomeni. EFE/Kostas Tsironis
33521614 60

/

1
Es llegeix en minuts

La policia macedònia ha tornat a disparat aquest dimecres gasos lacrimògens per dispersar un grup d'immigrants i refugiats que protestaven des del costat grec del filat de ganivetes, segons Reuters. Els altercats s'han produït quan uns 50 immigrants s'han acostat a la tanca per protestar i intentar fer-la caure. Encara no hi ha xifres oficials de ferits. 

Diumenge passat, un centenar d'immigrants van resultar ferits en diversos enfrontaments amb la policia macedònia, que va utilitzar, igual que aquest dimecres, gasos lacrimògens i bales recobertes de goma després que un grup d'ells intentés travessar la frontera a la força. La tensió va en augment al camp de refugiats d'Idomeni, on més de 10.000 immigrants i refugiats estanloquejats des del febrer, després que es tanqués la ruta dels Balcans el mes passat, i entre els governs dels dos països que no deixen d'intercanviar-se acusacions. 

VISITA OFICIAL 

Notícies relacionades

A pocs centenars de metres s'estava desenvolupant una visita oficial al centre de recepció d'immigrants de Gevgelija, en territori macedoni, del president macedoni Gjorge Ivanov, i dels seus homòlegs croat i eslovè, Kolinda Gravar Kitarovic i Borut Pahor.

Cap a les 9.30h GMT, quan l'incident ha esclatat, al voltant de quaranta policies grecs s'han interposat entre la policia macedònia i els immigrants, cosa que ha detingut ràpidament el llançament de gasos lacrimògens, sense evitar, per això, que els manifestants continuessin amb la seva manifestació.