L'Estat Islàmic destrueix una relíquia arqueològica de l'antiga Nínive

La Porta de Mashqi data de fa 2.000 anys i s'uneix als altres monuments de gran valor històric que els gihadistes han fet desaparèixer

mishqi-gate-mosul

mishqi-gate-mosul

1
Es llegeix en minuts

En la seva campanya per aniquilar tot vestigi arqueològic que no pertanyi a l'islam, l'Estat Islàmic ha destruït la Porta de Mishqi, coneguda també com la Porta de Déu, que data de fa 2.000 anys, i que era una de les grans portes que custodiaven l'antiga Nínive, la ciutat assíria que apareix a la Bíblia i que va ser fundada al segle VII abans de Crist.

Una font de l'Institut Britànic per a l'Estudi de l'Iraq ha confirmat els fets al diari britànic 'The Indepedent'. També ha explicat que, tot i que no està confirmat, sembla que els gihadista han desmantellat la porta amb la intenció de vendre-la a trossos.

FONT D'INGRESSOS

Notícies relacionades

La venda de peces arqueològiques és una de les principals fonts d'ingressos de l'Estat Islàmic, a més del petroli que extreu de les zones de l'Iraq que controla.

Veïns de la ciutat de Mossul, pròxima al lloc on s'aixecava la Porta de Mishqi, han dit a l'agència de notícies kurda ARA que els gihadistes han utilitzat equip militar per destruir el monument.