Un vídeo mostra com patrulles ciutadanes maltracten immigrants a Bulgària

A la gravació es veuen tres joves lligats de mans i estirats a terra en un bosc al costat de la frontera amb Turquia

Vídeo en què tres immigrants apareixen lligats de mans i immobilitzats a terra a Bulgària. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Organitzacions de defensa dels drets humans han exigit aquest dilluns l'obertura d'una investigació arran de l'aparició d'un vídeo filmat a Bulgària en què es veu un grup d'immigrants i refugiatsestirats a terra i amb les mans lligades a l'esquena. L'aparició d'aquestes imatges, en què es veu el maltractament als immigrants, és l'últim dels incidents provocats per l'aparició de milícies privades, integrades per civils, que s'estan llançant a la "caça" d'immigrants.

"Es tracta de les imatges més brutals d'arrestos d'immigrants per part de civils difoses a Bulgària. Si aquestes accions es deixen sense càstig, es multiplicaran", s'ha alarmat  Krassimir Kanev, president de l'oenagé Comitè d'Helsinki.

El vídeo, gravat amb un telèfon mòbil, mostra tres immigrants, amb mirades terroritzades, estirats a terra bocaterrosa i amb les mans lligades a l'esquena, en un bosc de la frontera entre Bulgària i Turquia.

En una televisió, el cap de la policia fronterera, Antonio Anguelov, ha assenyalat que aquesta acció és "com a mínim il·legal".

AUTOPROCLAMATS JUSTICIERS

Les accions de grups d'autoproclamats "justiciers" que s'han llançat a la caça d'immigrants a les regions frontereres s'han multiplicat aquests últims mesos a Bulgària, un país que comparteix 269 quilòmetres de frontera amb Turquia.

Notícies relacionades

El mateix primer ministre búlgar, Boïko Borissov, havia avisat aquests grups contra excessos. Això sí, dies abans, el mateix mandatari va felicitar un grup de milicians que havien indicat a la policia on es trobava un grup de 20 immigrants.

Bulgària tem convertir-se en nova via de pas d'immigrants i refugiats arran del tancament de la via grega.