CONTESTACIÓ SOCIAL A FRANÇA

La policia evacua de forma pacífica els indignats de París

Els manifestants del moviment #Nuitdebout han sigut desallotjats per deixar pas als serveis de neteja, però aquesta nit tornaran a la plaça de la República

mbenach33496782 par12 par s  francia  11 04 2016   empleados munic160411100247

mbenach33496782 par12 par s francia 11 04 2016 empleados munic160411100247 / IAN LANGSDON

1
Es llegeix en minuts

Els "indignats" que des de fa 11 nits ocupaven la parisenca plaça de la República han sigut evacuats aquest dilluns a primera hora del matí de forma pacífica per la policia, han indicat fonts oficials.

Els agents van demanar al centenar de manifestants que encara es mantenien a la plaça, representants del moviment batejat com a #Nuitdebout (nit en vetlla), que abandonessin el lloc després que acabés el permís d'ocupació que els havia donat la Prefectura.

Els serveis de neteja de l'Ajuntament de París han començat a desmuntar les casetes dels manifestants, que no obstant podran tornar aquesta nit després d'haver demanat un nou permís per manifestar-se, han informat fonts policials.

Ahir a la nit la plaça va estar molt concorreguda, en què milers de persones van assistir a les assemblees generals convocades pels organitzadors per debatre dels assumptes més diversos.

MANIFESTACIÓ CONTRA LA REFORMA LABORAL

Notícies relacionades

El moviment va començar el dia 31, quan els participants en una gran manifestació contra la reforma laboral que prepara el Govern del president François Hollande van ser cridats a passar la nit a la plaça de la República. Des d'aleshores, el moviment ha evolucionat i les seves reivindicacions no es resumeixen en l'oposició a aquest text, l'última gran reforma del mandat d'Hollande.

A més, la Nuit debout s'ha estès a altres ciutats del país i unes 200 han organitzat segudes nocturnes per amplificar el moviment parisenc, que molts comparen amb el 15-M de la Puerta del Sol de Madrid del 2011.