Els terroristes de Brussel·les tenien la seva base logística a Itàlia

Els suïcides es van passejar per territori italià amb absoluta tranquil·litat en diverses ocasions

 

  / LE SOIR

1
Es llegeix en minuts
ROSSEND DOMÈNECH

'Itàlia, rereguarda de les cèl·lules gihadistes', 'Itàlia, cruïlla de gihadistes', 'La xarxa italiana dels terroristes'. Són alguns dels títols d'obertura dels diaris italians de dimarts que relaten la sorpresa, estupor i alarma per l'aparent facilitat amb què diversos terroristes implicats en els atemptats de París Brussel·les havien transitat o residit a la península.

En territori italià disposaven també del que, segons les primeres indagacions, podria ser una central de falsificació de documents on la policia antiterrorista ha incautat unes mil imatges ja digitalitzades. D'acord amb les reconstruccions de la premsa italiana, avalades pels investigadors, a Bari hi hauria una base logística dels terroristes

Els casos més espectaculars han sigut revelats pel canal 'Sky TG24'. Khalid El-BakraouiKhalid El-Bakraoui, terrorista que es va fer explotar a la parada del metro belga de Maelbeek, es va servir de la identitat d'Ibrahim Maaroufi, un futbolista de l'Inter i del Vicenza per llogar el pis de Charleroi, utilitzat com a base dels terroristes.

Notícies relacionades

El juliol passat, després de cinc anys de presó i en llibertat condicional, El-Bakraoui va viatjar sense problemes de Brussel·les a Treviso (Itàlia) amb un vol de Ryanair, pagant el bitllet amb una targeta de crèdit a nom d'Abderahman Benamor. L'endemà es registrava per a un vol de la companyia Volotea que va sortir de l'aeroport Marco Polo de Venècia amb destí Atenes, després d'haver passat la nit A l'hotel Courtyard by Marriot a l'aeroport de Venècia. Un mes abans el seu germàIbrahim, havia sigut arrestat pels turcs i entregat als holandesos, per considerar-lo un reclutat de l'EI, però alliberat pels belgues “per falta de proves”. Bakaraoui “no figurava en cap llista sensible”, afirmen les autoritats italianes.

REUNIÓ A GRÈCIA

Paral·lelament i pocs dies després dels viatges de Bakraoui,  Salah Abdeslam –el supervivent dels atemptats del 13 de novembre a París-, es va traslladar en cotxe des de Bèlgica fins al port de Bari, al sud d'Itàlia, on es va embarcar en una nau rumb a Patrasso (Grècia), d'on va tornar de nou a Bari quatre dies més tard. Totes les fonts coincideixen a afirmar que a Grècia es va celebrar la reunió preparatòria de tots els implicats en els atemptats de París i Brussel·les.

Zaventem continua tancat