Els feixistes irrompen en un homenatge a les víctimes a Brussel·les

Els antiavalots carreguen amb canons d'aigua contra dos centenars de 'hooligans' i ultranacionalistes

mtlopez33329011 far right football hooligans chant slogans as they160327164057

mtlopez33329011 far right football hooligans chant slogans as they160327164057 / PATRIK STOLLARZ

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BRUSSEL·LES

Grups de hooligans i  manifestants feixistes han fet irrupció aquest diumenge a la plaça de la Borsa de la Brussel·les, transformada en un memorial a les víctimes dels atemptats de dijous i en la qual s'han concentrat grups de brussel·lesos després de la cancel·lació, per motius de seguretat, de la "marxa contra la por" que havia sigut programada. La policia ha usat canons d'aigua per dispersar els militants ultranacionalistes, que eren uns 200. Hi ha hagut almenys una detenció.

Notícies relacionades

"Som hooligans", "Això és casa nostra", han cridat els manifestants, amb els caps rapats i vestits de negre, que han llançat també diverses consignes contra l'Estat Islàmic, que es va atribuir els atacs del metro i de l'aeroport. Després de ser desallotjats de la plaça de la Borsa, els manifestants s'han dirigit cap a l'Estació del Nord, vigilats molt de prop per les forces antidisturbis a qui han cridat: "Estat, còmplice del Daesh".

La manifestació ha pertorbat el recolliment de les desenes de persones que s'havien concentrat a la plaça per retre homenatge, silenciós o amb càntics, a les 28 víctimes mortals dels atemptats. "Còmplices dels terroristes, còmplices dels terroristes", els han cridat. "El feixisme no passarà", han respost alguns.