L'Iraq també plora les seves víctimes de l'Estat Islàmic

Un suïcida es fa esclatar en un torneig de futbol i mata 32 persones, la meitat d'ells nens i adolescents

 

  / AP / KARIM KADIM

1
Es llegeix en minuts

La localitat d'Al-Asria, al sud de Bagdad, ha enterrat els civils que van morir divendres en l'atemptat que va perpetrar un suïcida al camp de futbol i que va acabar amb la vida de 32 persones, més de la meitat xavals entre 10 i 16 anys, i va deixar 84 ferits. L'atac se l'ha atribuït l'Estat Islàmic

El kamikaze, segons sembla també un adolescent, va fer esclatar la càrrega explosiva que portava adossada al cos en el moment que s'estaven repartint trofeus a diversos jugadors.

En un vídeo publicat per les xarxes socials es veu un home al davant d'una taula plena de trofeus cridar pel nom un dels jugadors. Just després, es produeix l'explosió. "El suïcida es va barrejar entre la multitud per acostar-se al lloc on l'alcalde estava entregant els premis als jugadors", ha dit a l'AFP Ali Naixmi, un testimoni de 18 anys.

Notícies relacionades

L'alcalde de l'Al-Asriya, Ahmed Shaker va morir en l'atemptat, així com un dels seus guardaespatlles i almenys cinc membres de les forces de seguretat. Al-Asriya està ubicada a prop de la ciutat d'Iskandariah, a uns 40 quilòmetres de la capital iraquiana,

El secretari general de les Nacions Unides, Ban ki-moon, de visita a Bagdad, ha condemnat l'atac terrorista i s'ha solidaritzat amb les famílies de les víctimes.