Almenys sis alpinistes moren en una allau als Alps italians

33145630 60

33145630 60 / ANSA (AP)

1
Es llegeix en minuts

Almenys sis alpinistes han perdut la vida a causa d'una allau a tres mil metres d'altitud a les muntanyes de la vall alpina d'Aurina, a la província italiana de Bolzano (nord-est), a prop de la frontera amb Àustria, han informat els mitjans locals. 

És l'accident més mortífer amb esquiadors com a víctimes en aquesta part dels Alps els últims anys.

Les víctimes conformaven una cordada d'uns 10 integrants que es dirigien cap al cim de la muntanya Nevoso, a 3.358 metres d'altitud.

Dels sis cossos rescatats fins ara, quatre són alpinistes de nacionalitat italiana. Els altres encara no han sigut identificats. 

En les tasques de rescat hi participen tres helicòpters, més de 70 alpinistes i bombers acompanyats de gossos rastrejadors. "Sabem que hi havia diversos grups a la mateixa àrea, per això encara estem buscant", ha dit un portaveu dels equips de rescat.

PEL SEU PROPI PEU

Notícies relacionades

Els alpinistes han sigut sorpresos per una allau de 150 metres, si bé alguns han aconseguit sortir de la neu pel seu propi peu i ja han sigut assistits pels Serveis d'Emergència que s'han desplaçat a la zona. Una dels ferides, una esquiadora austríaca, ha sigut ingressada a l'hospital de la localitat de Brunico.

Les tasques de rescat continuen i s'estan desenvolupant amb cautela pel risc de possibles allaus a la zona, que se situa en el nivell tres (cinc és el màxim), amb tendència alcista aquest dissabte. 

Temes:

Itàlia Alps