El Govern de Mauricio Macri

Protestes a l'Argentina per l'acomiadament del popular periodista que va cantar el gol de Maradona al Mundial del 86

Víctor Hugo Morales acusa el Govern de Mauricio Macri de voler silenciar els crítics

El president es desvincula del cas però acusa l'informador de ser un "fervent kirchnerista"

 

  / AP / VICTOR R. CAIVANO

1
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

“La té Maradona…arrenca per la dreta el geni del futbol mundial... Sempre Maradona. ¡Geni! ¡Geni! Ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta... i Goooooool... Gooooool... ¡Vull plorar! Déu meu! Visca el futbol! Golàs! Diego! …la jugada de tots els temps... estel còsmic... ¿de quin planeta vas venir? Per deixar en el camí tant anglès, perquè el país sigui un puny atapeït, cridant per l'Argentina”.

El relat radiofònic d'aquella gesta al Mundial de 1986 li ha donat a l'uruguaià Víctor Hugo Morales un lloc en la història del futbol. Aquesta gravació el va convertir en una celebritat global. Amb els anys, Víctor Hugo, com se'l coneix, ha passat del periodisme estrictament esportiu al polític i, a partir del 2008, de la crítica a la defensa vehement del kirchnerisme. El seu programa “La mañana”, a Radio Continental, del Grupo Prisa, acaba de sortir de l'aire.

Notícies relacionades

L'emissora va decidir “dissoldre el vincle” amb Morales al·legant “reiterats incompliments contractuals”. El periodista va dir que va ser acomiadat com a part del setge informatiu que està dissenyant el Govern amb el suport del diari 'Clarín'. Víctor Hugo va explicar les raons del seu allunyament davant una plaça de Mayo plena. Els “oients” es van convocar davant de la seu del Govern a través de les xarxes socials i amb el suport d'alguns dirigents kirchneristes.

“La mateixa dreta que va arribar al Govern fent campanya amb suposats valors republicans vol silenciar les veus rebels“. El president Mauricio Macri va desvincular responsabilitats en el 'cas Morales' i va lamentar que el periodista s'hagi convertit en un “fanàtic kirchnerista” i defensor de la llei de mitjans de comunicació anul·lada pel poder executiu.