Allau mortal als Alps francesos

Un grup d'alumnes d'un col·legi de Lió ha sigut sorprès per una allau

El balanç provisional és de tres morts, dos adolescents i un ucraïnès

 

 

1
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN/PARÍS

Un grup d'almenys 10 persones ha quedat atrapat per una allau de neu que s'ha produït al voltant de les 16.30 hores d'aquest dimecres als Alps francesos. Segons el diari 'Le Dauphiné Liberé', les víctimes són un grup d'alumnes del centre de primària i secundària Saint-Exupéry de Lió que estaven acompanyats per un professor a la zona de Deux Alps.

Segons el Ministeri de l'Interior, l'últim balanç provisional és de tres morts --dos adolescents i un home de nacionalitat ucraïnesa-- i un ferit greu. Els nois morts formaven part d'un grup de 19 alumnes i tres professors de l'institut Saint-Exupéry de Lió.

La resta dels escolars del grup estan “sans i estalvis”, han sigut identificats i tornaran a l'institut en un autobús noliejat pel Consell departamental, ha afegit el ministeri. No obstant, l'operatiu de recerca es manté davant l'eventualitat que encara hi hagi alguna persona desapareguda que no formés part de l'excursió escolar.

En el moment de l'allau el grup era a la pista negra de Bellecombe situada a 2.600 metres i tancada als esquiadors per falta de neu. La web 'France Bleu' ha informat, citant testimonis a la zona, que l'allau s'ha produït pel pas reiterat d'uns esquiadors per la pista, que hauria pogut provocar el despreniment d'una placa. El servei de meteorologia havia advertit que el risc d'allau era alt aquest dimecres, 3 en una escala de 5.

Notícies relacionades

Fins a la zona s'ha desplaçat una trentena de socorristes, acompanyats de gossos de rescat per localitzar els nens. A més, sobrevolen l'àrea tres helicòpters, un de dotat amb cambra tèrmica. Les víctimes han sigut trobades pels treballadors de l'estació d'esquí i pel grup d'alta muntanya de la Gendarmeria.

A principis de gener quatre persones van perdre la vida en diverses allaus als Alps, dos alpinistes lituans, un esquiador espanyol i un altre de txec.

Temes:

França Alps