¿En què ha cedit ja Tsipras?

1
Es llegeix en minuts

IMPOSTOS

Després de la polèmica pujada de l’IVA al 23% –tret per a alguns productes bàsics–, el Govern va dictar noves taxes sobre el vi i els jocs d’atzar, i va mantenir el controvertit impost sobre els béns immobles. En matèria de lluita contra el frau fiscal, s’elevarà el nombre d’inspectors, alhora que s’endureixen les penes. 

PENSIONS I SOUS

De cara a la pujada progressiva de l’edat de jubilació fins als 67 anys –o 62 amb 40 cotitzats–, les jubilacions anticipades es penalitzen fins a un 30%, i pugen les contribucions mèdiques que paguen els jubilats. La nova taula salarial dels funcionaris vincula el sou a l’excel·lència. Diversos subsidis han sigut eliminats. El 25% de les llars endeutades, les més desafavorides, seguiran protegides davant els desnonaments, però es posa fi a la moratòria.

Notícies relacionades

PRIVATITZACIONS

La concessió a 40 anys de 14 aeroports regionals al consorci grecoalemany Fraport –que gestionarà dos terços del trànsit turístic aeri– ha obtingut llum verda, tot i que ha sigut recorreguda pels sindicats. També la privatització del 50% d’ADMIE, la companyia de distribució de l’electricitat.