Un alemany, condemnat a sis mesos de llibertat vigilada per mostrar un tatuatge d'Auschwitz

L'acusat portava tatuada a l'esquena l'entrada del camp i el missatge "A cadascú les seves coses", de Buchenwald

OST001 ORANIENBURG (ALEMANIA) 16/12/2015.- Fotografía facilitada hoy, 22 de diciembre de 2015 de un tatuaje que reza Jedem das Seine ( lit. a cada uno lo suyo) bajo lo que parece un campo de concentración en la espalda de un bañista en una piscina pública de Oranienburg (Alemania) el pasado mes de noviembre. El tatuaje fotografiado en noviembre y subido a Facebook ha provocado que la policía inicie una investigación. El propietario, un hombre de 27 años miembro del partido de ultraderecha Partido Democrático Nacional de Alemania (NPD), se enfrenta a un cargo de incitación al odio. EFE/Str SOLO PERMITIDO SU USO EDITORIAL PARA NOTICIAS RELACIONADAS CON EL TEXTO CITADO EN PIE DE FOTO

OST001 ORANIENBURG (ALEMANIA) 16/12/2015.- Fotografía facilitada hoy, 22 de diciembre de 2015 de un tatuaje que reza Jedem das Seine ( lit. a cada uno lo suyo) bajo lo que parece un campo de concentración en la espalda de un bañista en una piscina pública de Oranienburg (Alemania) el pasado mes de noviembre. El tatuaje fotografiado en noviembre y subido a Facebook ha provocado que la policía inicie una investigación. El propietario, un hombre de 27 años miembro del partido de ultraderecha Partido Democrático Nacional de Alemania (NPD), se enfrenta a un cargo de incitación al odio. EFE/Str SOLO PERMITIDO SU USO EDITORIAL PARA NOTICIAS RELACIONADAS CON EL TEXTO CITADO EN PIE DE FOTO / STR (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Un alemany ha sigut condemnat aquest dimarts a sis mesos de llibertat vigilada per mostrar en una piscina pública un tatuatge amb el perfil de l'edifici principal del camp d'extermini nazi d'Auschwitz i el lema "Jedem dons seine" ("A cadascú el que és seu"), lema col·locat a l'entrada del camp de Buchenwald. 

El tribunal de primera instància d'Oranienburg (est d'Alemanya) va dictar sentència per un delicte d'incitació a l'odi racial contra Marcel Zech, de 27 anys, amb antecedents penals i que és càrrec públic local per l'NPD, el partit que aglutina als grupuscles ultradretans del país i està sent investigat per segona vegada pel Tribunal Constitucional.

L'acusat va reconèixer davant el jutge que va mostrar en una piscina pública el tatuatge de grans dimensions que porta en l'esquena, en què es reconeix la façana principal de l'infaust camp d'Auschwitz, on van morir dos milions de persones.

La fiscalia havia demanat nou mesos de presó perquè considerava que l'acusat portava el tatuatge per un "profund convenciment polític", perquè denigrava les víctimes de l'holocaust i perquè recolzava l'extermini.

"UNA REACCIÓ CLARA DE L'ESTAT"

Segons la seva opinió, aquest acte exigeix una "reacció clara de l'Estat", va argumentar el fiscal. La defensa, per la seva part, va demanar l'exculpació de l'acusat a l'al·legar que el jove no buscava desfermar la polèmica que aquest cas ha suscitat.

Notícies relacionades

"Si el meu defensat hagués sabut la pressió mediàtica que provocaria el tatuatge, hauria portat samarreta", ha assegurat l'advocat del membre de l'NPD.

La història va sortir a la llum perquè un periodista va veure el tatuatge el 21 de novembre en una piscina pública  Oranienburg i li va semblar "tan extraordinari" que es va sentir impel·lit a documentar-ho i publicar-ho a la xarxa social Facebook, segons va indicar davant el tribunal al comparèixer com a testimoni.