Dimiteix un secretari d'Estat dels 'tories' britànics per la seva implicació en un cas d'assetjament

Grant Shapps està acusat de fer el sord a la denúncia d'un jove activista que es va acabar suïcidant per l'assetjament d'un dirigent

1
Es llegeix en minuts

L'expresident adjunt del Partit Conservador britànic Grant Shapps ha dimitit del seu càrrec al Govern com secretari d'Estat per al Desenvolupament Internacional arran de la seva suposada implicació en un cas d'assetjament en la seva formació política.

Shapps, president adjunt dels tories fins al març, ha presentat la seva renúncia després que els mitjans britànics revelessin dissabte que va ignorar advertències sobre la situació personal d'un activista que es va suïcidar aparentment per l'assetjament que patia per part d'un dirigent de les joventuts del partit.

En una carta dirigida al primer ministre, David Cameron, Shapps va sostenir que no té constància de "cap acusació escrita sobre assetjament, abús sexual o xantatge enviada a l'oficina del president" abans que ell deixés el càrrec.

Notícies relacionades

Cameron assenyala als mitjans britànics que "comparteix el sentiment dels pares" del jove activista de 21 anys mort setembre, Elliott Johnson.  "Es tracta de la pèrdua tràgica d'un talentós jove. És una situació per la qual no hauria de passar cap pare", ha dit el cap del Govern britànic.

"El partit ha d'obrir una profunda investigació sobre aquestes acusacions i actuar de forma honesta", va afirmar el primer ministre.