ITÀLIA EN ALERTA

Roma i Milà, en alerta per l'amenaça d'atacs gihadistes

L'FBI assenyala la plaça de Sant Pere al Vaticà i el Duomo i la Scala milanesos com a possibles objectius

Dos policies italians patrullen a la plaça del Duomo de Milà després de l’advertència de l’FBI de possibles atemptats terroristes a Itàlia.

Dos policies italians patrullen a la plaça del Duomo de Milà després de l’advertència de l’FBI de possibles atemptats terroristes a Itàlia. / AFP / OLIVIER MORIN

1
Es llegeix en minuts
MARGARYTA YAKOVENKO / BARCELONA

El FBI ha alertat Itàlia de possibles atacs gihadistes al seu territori després dels atemptats de París de divendres passat. A la pàgina web de l'Ambaixada dels Estats Units Roma, s'han enumerat els objectius potencials de l'Estat Islàmic (EI) definits per l'FBI: la plaça de Sant Pere a Roma i el Doumo i l'Scala a Milà, així com "esglésies, sinagogues, restaurants, teatres i hotels".

Notícies relacionades

A més, les autoritats italianes estan mirant de localitzar cinc persones assenyalades com a sospitoses de terrorisme per l'FBI. Paolo Gentiloni, Ministre d'Exteriors d'Itàlia, ha declarat que no és la primera vegada que s'eleva l'alerta en llocs simbòlics. 

"No hem de convertir-nos en presoners d'aquestes alertes, seria un regal per a l'EI", ha manifestat Gentiloni fent una crida a la calma als italians. 

Temes:

Roma Milà