EL GIHAD A EUROPA

Facebook activa el botó de seguretat per a Nigèria

La xarxa social reacciona així després de les crítiques per habilitar l'aplicació per a París i no per a altres atemptats terroristes

2
Es llegeix en minuts

Facebook ha habilitat el seu botó de seguretat 'Safety check' per a Nigèria després de l'atemptat de dimarts a Yola, que ha deixat almenys 32 morts. La xarxa social de Mark Zuckerberg reacciona així després de les crítiques que ha rebut per activar aquest botó després dels atemptats de París que van causar 129 morts i, en canvi, no fer-ho per atacs terroristes registrats en altres llocs, com el de Beirut, en què van morir 44 persones dijous passat, un dia abans de la massacre a la capital francesa.

"Hem tornat a activar el botó de seguretat arran de l'atemptat a Nigèria", ha anunciat Zuckerberg al seu perfil de Facebook. Ha aprofitat per explicar que després de les crítiques recents, la companyia està treballant per desenvolupar un protocol que permeti determinar quan i com s'ha d'activar aquest servei. "Després dels atacs de París, hem pres la decisió d'utilitzar el botó per a fets com aquests. Ara estem treballant a desenvolupar un criteri per a aquesta nova política i per determinar quan i com aquest servei pot ser més útil", ha apuntat Zuckerberg.

NO CEDIR ALS TERRORISTES

El fundador de Facebook ha assenyalat, no obstant, que "desafortunadament aquest tipus de successos són massa comuns, i no escriuré sobre tots ells. La pèrdua d'una vida humana és una tragèdia a qualsevol lloc i nosaltres estem compromesos a ajudar la gent en aquestes situacions".

Zuckerberg ho ha aprofitat per fer una crida perquè els terroristes no alterin la vida de la gent pacífica. "En temps com aquests, és important recordar-nos que, malgrat tot, la violència està en el punt més baix de la història, i segueix a la baixa". I afegeix: "Per favor, no deixeu que una minoria d'extremistes us facin ser pessimistes sobre el nostre futur". "Estem tots connectats. I si cadascú fa el seu paper, on dia potser ja no hi haurà atemptats com aquests".

COM FUNCIONA EL BOTÓ DE SEGURETAT

El botó de seguretat detecta els usuaris de Facebook susceptibles de ser a la zona afectada per una tragèdia, ja siguin atemptats o desastres naturals, i els proposa clicar sobre un botó per indicar als seus amics i seguidors que estan "segurs". Tots els seus contactes reben llavors immediatament un missatge que els informa que estan bé.

Almenys 32 persones van morir i 80 van resultar ferides dimarts en un atemptat en un mercat a la ciutat nigeriana de Yola, al nord-est del país. Encara que fins ara ningú s'ha atribuït l'atemptat, tot sembla indicar que es tracta del grup integrista Boko Haram, que ja ha perpetrat atacs suïcides i amb explosius en aquesta zona de Nigèria i ha causat nombroses víctimes en els últims sis anys.

YolaBoko Haram400 MORTS DES DE COMENÇAMENT D'ANY

Notícies relacionades

Des de començament d'any, Boko Haram ha matat prop de 400 persones en una vintena d'atemptats a Maiduguri, la ciutat més important del nord-est de Nigèria, amb uns dos milions d'habitants i un quarter general de l'Exèrcit per lluitar contra els islamistes.

Els crims perpetrats per aquest grup integrista a Nigèria i altres països de la regió com el Camerun, el Txad i Níger han causat almenys 1.600 civils des del juny passat, que situen la xifra de víctimes mortals en més de 3.500 el 2015, segons xifres d'Amnistia Internacional (AI).