'Bloody Sunday': La policia britànica deté un exmilitar implicat en la matança del 1972 a Irlanda del Nord

El detingut és un antic paracaigudista de 66 anys que va participar presumptament en la matança en què van morir 13 activistes de drets civils a Londonderry

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

La policia nordirlandesa que investiga la matança del 'Bloody Sunday' (Diumenge Sagnant) a Londonderry ha detingut un antic soldat britànic, que va participar en la matança.

El gener del 1972, 13 manifestants van ser assassinats per les tropes britàniques, que van obrir foc indiscriminat en una marxa pels drets civils dels nacionalistes catòlics. El detingut, de qui no s'ha donat a conèixer el nom, té 66 anys i va ser membre del Regiment de Paracaigudistes.

La detenció es va produir aquest dimarts en el comtat d'Antrim i és la primera que es fa com a part de la investigació sobre un incident que va desencadenar l'allistament de múltiples voluntaris al IRA i l'inici d'una sagnant lluita sectària durant tres dècades.

INDAGACIONS EN MARXA

Notícies relacionades

L'inspector Ian Harrison de la policia nord-irlandesa, al capdavant de l'anomenada branca d'Investigació sobre el Llegat, ha afirmat que amb la detenció “es marca l'inici d'una nova fase” en les indagacions en marxa, “que encara es prolongaran un cert temps”.

El detingut ha sigut traslladat a Belfast on està sent interrogat