GIHADISME A L'ÀFRICA

L'Exèrcit nigerià allibera 338 ostatges de Boko Haram

La majoria dels alliberats són menors i dones

1
Es llegeix en minuts

L'Exèrcit de Nigèria ha assegurat aquest dimecres que ha rescatat 338 ostatges del grup terrorista Boko Haram, la majoria menors d'edat, durant una ofensiva a l'estat de Borno, al nord del país, considerat bastió dels gihadistes.

L'operació es va portar a terme en campaments de Boko Haram als pobles de Bulajilin i Manwashe, situats molt a prop del bosc de Sambisa, principal refugi dels insurgents, segons ha explicat el portaveu de l'Exèrcit, el coronel Sani Usman.

Entre els ostatges hi ha 192 menors, 138 dones i 8 homes, i tots ells han sigut traslladats a la localitat de Mubi, a l'estat d'Adamawa, també al nord.

VIDES INNOCENTS

Segons el portaveu militar, durant l'operació una trentena de gihadistes van ser assassinats i els militars van confiscar armes, i municions que pertanyien a la milícia islàmica.

"L'èxit d'aquestes operacions i emboscades han debilitat els terroristes i han salvat la vida de moltes víctimes innocents", ha destacat.

L'Exèrcit nigerià ha intensificat la seva campanya contra els terroristes després que el president, Muhammadu Buhari, donés a l'agost un termini de tres mesos per derrotar Boko Haram.

1.600 MORTS EN QUATRE MESOS

Notícies relacionades

Almenys 1.600 civils han sigut assassinats des del juny en atacs de Boko Haram a Nigèria, el Camerun, el Txad i el Níger, quantitat que situa la xifra de víctimes mortals en més de 3.500 el 2015, segons xifres d'Amnistia Internacional (AI).

Des de fa mesos, aquests quatre països, més Benín, ultimen els detalls d'una força multinacional amb base a N'Djamena (Txad) que comptarà amb 8.700 efectius i que hauria d'haver-se desplegat a finals de juliol.

Temes:

Boko Haram