DISSENY GLOBAL

L'aeroport de Tòquio converteix els seus passadissos en pistes d'atletisme

Les zones de color blau indiquen el camí cap a les àrees d'enlairament d'avions, i les vermelles porten a la sortida

Disseny dels passadissos i hangars de l’Aeroport de Narita (Tòquio). / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'aeroport de Narita (Tòquio) ha convertit els passadissos de la seva Terminal 3 en pistes d'atletisme. Per fer-ho ha pintat els terres de tota la instal·lació imitant els carrils propis d'una pista d'aquest tipus. En aquest cas en dues tonalitats: vermell blau.

Més enllà de la referència esportiva, la senyalització a terra pretén guiar els passatgers a les diferents zones del complex. Les franges blaves serveixen per marcar la ruta cap a les zones d'enlairament dels avions, i les vermelles tracen el camí cap a la sortida de l'aeroport. Els dissenyadors afirmen que es tracta d'un mètode barat i molt efectiu per aconseguir un trànsit intel·ligent dins de l'edifici. D'aquesta manera, a més, el Japó comença la posada a punt per a les Olimpíades de Tòquio 2020

CARRILS PER A UNA GRAN PORTA D'ENTRADA 

Notícies relacionades

Narita és una de les entrades més importants de vols internacionals al Japó. Aquesta terminal ha revolucionat els vols al país nipó important el model del 'low cost', molt poc freqüent entre els aeroports japonesos.

La filosofia del baix cost s'ha aplicat en tots els aspectes de la seva construcció i mobiliari. Takao Goto, arquitecte encarregat del projecte, ha assegurat que la idea era "crear un aeroport que no fos com qualsevol altre, amb una pista que fos un símbol global, que tothom reconegués".

Temes:

Tòquio