«Els EUA han creat l'EI per després lluitar contra ell»

L’escriptor Daniel Estulin, fotografiat a la cafeteria d’un cèntric hotel de Barcelona.

L’escriptor Daniel Estulin, fotografiat a la cafeteria d’un cèntric hotel de Barcelona. / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
MONTSE MARTÍNEZ / BARCELONA

Ja des de molt petit sentia passió per la màgia per allò de rumiar fins a treure fum preguntant-se com sortia el conill del barret. A El Club Bilderberg, va posar negre sobre blanc que un poder econòmic ocult pren totes les decisions al marge del control democràtic. Quan li diuen «teòric de la conspiració» i, fins i tot, sonat, té una resposta: sis milions d'exemplars venuts i traduïts a 44 idiomes.

-En plena ofensiva d'Occident a Síria contra l'Estat Islàmic (EI), resulta especialment xocant la conclusió del seu últim llibre, Fuera de control. Ni més ni menys que els EUA patrocinen l'EI.

-És tot una gran farsa. Es tracta d'un joc de fum i miralls per confondre la gent del carrer. El cert és que els EUA, el Regne Unit i els seus socis regionals com l'Aràbia Saudita han creat, armat, finançat i desencadenat el terrorisme islamista.

-¿Amb quin objectiu?

-És una tàctica molt útil; utilitzen l'Estat Islàmic com a peó per anar desmuntant el Pròxim Orient. L'objectiu és debilitar els seus Estats i això es pot fer de moltes maneres, per exemple, les primaveres àrabs. El meu treball està documentat. Tinc proves i documents que demostren que això sempre ha sigut el pla del Govern nord-americà. L'EI no podria haver avançat sense finançament i sense suport. Els gihadistes no ho haurien aconseguit per si mateixos.

-Inclou també l'OTAN en aquest pla maquiavèl·lic.

-L'OTAN forma part de la mateixa estratègia. L'EI és un agent de l'OTAN. L'amenaça de l'EI ha sigut obra de l'OTAN des del principi. A més, l'EI està estretament lligat a l'MI6 britànic i la CIA, que donen suport a una gran quantitat d'operacions.

 

-El Regne Unit en surt especialment malparat del seu llibre. 

-Londres és el centre neuràlgic del terrorisme islàmic. Londres és l'epicentre i la seu de desenes de les organitzacions terroristes internacionals més sanguinàries, finançades i protegides pel Govern i la mateixa Corona britànica.

-¿Ha sigut denunciat en moltes ocasions?

-Mai. No he tingut mai cap problema legal. Tot el que dic està degudament documentat.

-Vostè mateix parla de bogeria en el llibre.

-És una bogeria per a qualsevol ésser assenyat. Els Estats Units han creat l'EI per després lluitar-hi en contra. El financen per tenir carta blanca. On hi ha Al-Qaida i l'EI hi ha els recursos naturals que volen els americans. Després hi arriben l'Exèrcit, les oenagés i les empreses per reconstruir-ho.

-¿Com el reben als EUA?

 

-No hi puc entrar.

-¿És habitual que li diguin que és un pirat? ¿Què en pensa? 

-Sí. Són ignorants, tan sols els preocupa Messi. Però per això hi ha les classes socials, perquè els xais estiguin amb els xais, les zebres amb les zebres i la gent de cert nivell amb gent de cert nivell.

Notícies relacionades

-¿En la seva faceta personal també pensa sempre que res és com l'hi expliquen?

-Al contrari, em crec tot el que em diuen perquè mai em qüestiono el que no m'interessa. La meva dona em diu que sóc massa crèdul.