partit conservador

Londres promet mà dura contra la immigració

1
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE
LONDRES

La política d'immigració «no ha funcionat fins ara», ha declarat el primer ministre britànic, David Cameron. En una entrevista a la BBC, Cameron va dir que se sentia «frustrat» al no haver pogut reduir el nombre d'immigrants que entren al Regne Unit. Les seves declaracions van coincidir amb la intervenció, en la conferència del Partit Conservador a Manchester, de la ministra de l'Interior, Theresa May, que va prometre una revisió de la política d'asil.

En un discurs duríssim, May, que aspira a succeir Cameron, va afirmar que si el nombre d'immigrants és massa alt, «la cohesió social és impossible». La immigració en quantitats elevades no aporta beneficis econòmics i s'ha de parar. May va adduir que els immigrants ocupen els llocs de treball britànics. L'Institute of Directors, una organització de líders i homes de negocis, va criticar les paraules de la ministra i les va qualificar de «retòrica irresponsable».

Notícies relacionades

Segons  May, «fan falta controls» perquè «quan la immigració és massa alta, el canvi és massa ràpid, és impossible construir una societat amb cohesió. És difícil per a les escoles, els hospitals i les infraestructures com l'habitatge i el transport». Els salaris

-va afegir- també se'n ressenten i alguns es veuen «forçats a l'atur». Però «fins i tot encara que puguem fer front» a aquestes conseqüències, «la Gran Bretanya no necessita l'entrada de centenars de milers d'immigrants cada any».