Banksy construirà "refugis" per a immigrants a Calais amb els materials de Dismaland

El misteriós artista de carrer anuncia que per a aquest nou parc temàtic "no hi haurà entrades a la venda a internet"

Vista general de ’Dismaland’.

Vista general de ’Dismaland’. / REUTERS / TOBY MELVILLE

1
Es llegeix en minuts

L'artista britànic Banksy ha anunciat que utilitzarà els materials del seu parc temàtic Dismaland, que ha començat a ser desmuntat avui al sud d'Anglaterra (Regne Unit), per construir "refugis" per a immigrants a Calais (França).

L'enigmàtic grafiter, la identitat del qual segueix sent un misteri, ha anunciat a la pàgina web del parc que "molt aviat" obrirà "Dismaland Calais", per al qual "no hi haurà entrades a la venda a internet".

"Tota la fusta i els materials de Dismaland s'estan enviant al camp de refugiats de la 'jungla', a prop de Calais, per construir refugis", ha dit Banksy, que ha venut prop de 150.000 entrades des de l'agost per visitar la seva instal·lació a la localitat costanera de Weston-super-Mare.

LLARGUES CUES

Des de la inauguració de Dismaland fins al tancament de les portes, ahir, s'han registrat llargues cues tots els dies per veure un parc d'atraccions pertorbador en què els vaixells carregats d'immigrants convivien amb un castell mig derruït, furgons de policia i un camp d'entrenament per a anarquistes.

Notícies relacionades

Segons les xifres de l'oficina de turisme de la regió de Somerset (Visit Somerset), Dismaland ha generat uns 20 milions de lliures (27,6 milions d'euros) de beneficis per als habitants de la zona gràcies als turistes que ha atret.

Les autoritats locals han avançat que el desmantellament del parc durarà unes tres setmanes.