Croàcia tanca set dels seus vuit passos fronterers amb Sèrbia

11.000 refugiats han entrat al país en les últimes 48 hores

1
Es llegeix en minuts

Croàcia ha tancat aquesta matinada set dels seus passos fronterers amb la veïna Sèrbia després que en menys de 48 hores entressin per allà més d'11.000 refugiats de l'Orient Mitjà, ha confirmat el Ministeri de l'Interior croat.

El portal de notícies croat "24sata" informa que malgrat la mesura, els refugiats segueixen entrant pel camp obert.

El pas fronterer de Bajakovo, juntament amb l'autopista Belgrad-Zagreb, segueix obert.

El ministre de l'Interior croat, Ranko Ostojic, havia anunciat ahir a la nit que el seu país es podria veure obligat a tancar la frontera amb Sèrbia per un temps determinat.

"En cas d'una nova onada de refugiats de grans proporcions com aquesta, haurem de bloquejar la frontera, per poder estabilitzar la situació humanitària de la gent que ja ha entrat", ha dit el ministre.

La televisió pública croata HTV va mostrar ahir a la nit que els refugiats estaven entrant a Croàcia per tots els passos fronterers a l'est, amb Sèrbia, i que es movien, a peu o en mitjans de transport privats o públics, tant per les carreteres, vies fèrries, així com camins a través dels camps.

L'emissora ha avaluat que aquest flux demostra que la policia ha perdut el control de la situació.

Al mateix temps, la premsa local assegura avui que s'ha estabilitzat la situació a la ciutat fronterera croata de Tovarnik, on ahir es van produir escena caòtiques.

Els refugiats tenen pressa a moure's cap a l'oest del país, primer a Zagreb i des d'allà a l'Eslovènia.

A través d'Eslovènia volen arribar a Àustria, des d'on pretenen viatjar a Alemanya i Suècia.

Notícies relacionades

Mitjans croats informen que Eslovènia ha tancat la via fèrria amb Croàcia després de rebre ahir un tren amb el primer grup de més de 300 refugiats.

La majoria d'aquests refugiats van ser tornats a Croàcia, un petit grup sembla haver pogut accedir a Eslovènia per seguir el seu viatge cap a Àustria, informen els mitjans locals.