NOU MEA CULPA PÚBLIC

Hillary Clinton, sobre els correus electrònics: "Va ser un error. Sento que passés"

"Hauria d'haver fet servir dos comptes: un per als correus personals i un altre per als laborals", ha explicat la precandidata demòcrata a l'ABC

Hillary Clinton, en el programa d’Ellen DeGeneres, on va anar dilluns passat.

Hillary Clinton, en el programa d’Ellen DeGeneres, on va anar dilluns passat. / AP / MARY ALTAFFER

1
Es llegeix en minuts

La precandidata demòcrata a la Casa Blanca Hillary Clinton va tornar a demanar aquest dimarts a la nit disculpes per la controvèrsia suscitada per haver utilitzat un servidor privat per als correus electrònics correus electrònics que enviava mentre ocupava el càrrec de secretària d'Estat, un cas que l'ha perjudicat en la seva campanya.

"Va ser un error. Sento que passés. Admeto tota la responsabilitat. El que vaig fer estava permès. Però mirant-ho en retrospectiva, com faig ara, encara que estava permès, hauria d'haver fet servir dos comptes. Un per als temes personals i un altre per als laborals", va indicar Clinton en una entrevista a ABC.

La setmana passada, en una altra entrevista a la cadena NBC, Clinton va lamentar la polèmica que s'ha aixecat al voltant de l'assumpte, va assegurar que assumeix la responsabilitat i va admetre que "no era la millor opció".

DEL 2009 AL 2013

Aquest any, Clinton es va veure involucrada en una polèmica quan es preparava per llançar la seva carrera presidencial, al revelar-se que havia utilitzat el seu compte de correu electrònic privat per a assumptes d'interès nacional mentre era secretària d'Estat (2009-2013).

Davant aquesta situació, l'oposició republicana va exigir que es fessin públiques les comunicacions que Clinton va mantenir des del seu compte privat i que podrien concernir a la seguretat del país.

Atenent a les reclamacions dels republicans i als de la mateixa Clinton, que va insistir que es publiquessin per aclarir qualsevol dubte, el maig passat el Departament d'Estat va desclassificar gairebé 300 correus, la majoria relatius a l'atemptat contra locals del Consolat dels EUA a Bengasi, a Líbia.

Notícies relacionades

Aquests correus electrònics ja havien sigut revisats pel Comitè de la Cambra de Representants que investigava l'atemptat de l'11 de setembre del 2012 en què va morir Chris Stevens, ambaixador dels EUA a Líbia, i tres ciutadans nord-americans.

Així mateix, al juliol també es van publicar 3.000 pàgines pertanyents a uns 1.900 correus de l'exsecretària d'Estat i el 31 d'agost es van publicar 7.000 noves pàgines dels seus correus electrònics, entre els quals en destaca un d'enviat al fundador de WikiLeaks, Julian Assange.