LÍDER ULTRADRETÀ

Marine Le Pen assegura que Alemanya busca fer "esclaus" amb els refugiats

La presidenta de l'FN considera que França no pot ni ha d'acollir "més clandestins"

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del partit ultradretà francès Front Nacional (FN), Marine Le Pen, ha assegurat aquest diumenge que Alemanya, amb la seva política envers els refugiats, està buscant fer "esclaus".

A més, la líder xenòfoba ha afirmat que França "no pot ni ha d'acollir més clandestins" i ha destacat la necessitat de retornar els refugiats als seus països d'origen.

"És tràgic que hi hagi pobles en la misèria, però també que el nostre país s'hi enfonsi, que deixi milions de compatriotes a la cuneta", ha assenyalat en la clausura a Marsella (sud) de la Universitat d'Estiu de la seva formació.

Le Pen, que ha dedicat gran part del seu discurs a l'actual "càrrega migratòria", considera que aquesta amenaça la "identitat nacional" i és fruit del "laxisme" dels governs precedents.

"NO ÉS EGOISTA PENSAR EN EL TEU POBLE"

"No és egoista pensar en el teu propi poble quan ets dirigent d'un país. Al contrari, és la primera missió que un ha de fixar-se", ha afegit la presidenta de l'FN, per a qui França "no té ni els mitjans ni les ganes ni l'energia de ser més generosa amb la misèria del món".

Notícies relacionades

Le Pen va criticar que França s'hagi mantingut "passiva davant el nou diktat alemany", en referència a la proposta conjunta de fixar quotes obligatòries d'acollida de refugiats, i va carregar contra la llibertat de moviment de què gaudiran aquestes persones una vegada instal·lades en un país de la Unió Europea.