Els EUA es van plantejar llançar una bomba atòmica a l'Afganistan després de l'11-S

Un assessor del canceller Schröder afirma que el Govern de Bush "va estudiar realment totes les possibilitats"

1
Es llegeix en minuts

El Govern del president nord-americà George W. Bush es va plantejar la possibilitat de llançar un atac nuclear contra l'Afganistan després dels atemptats de l'11 de setembre del 2001 contra les torres bessones a Nova York i el Pentàgon a Washington, publica avui "Der Spiegel".

"Els documents estaven escrits", assegura el que va ser assessor de política exterior del llavors canceller alemany Gerhard SchröderMichael Steiner, al respondre a la pregunta del setmanari de si els Estats Units també havien estudiat l'ús d'armes atòmiques.

Segons Steiner, que parla per primera vegada sobre les seves converses secretes amb el Govern nord-americà, "ells realment van estudiar totes les possibilitats".

També afegeix que tant Schröder com ell mateix estaven preocupats després dels atacs terroristes de l'11-S que el Govern nord-americà "reaccionés de forma desmesurada a conseqüència del xoc", sobretot tenint en compte que tota l'administració "pràcticament s'havia atrinxerat".

Notícies relacionades

També explica que es va pronunciar en contra de la postura de Schröder de concedir la "solidaritat sense restriccions" als Estats Units, perquè "un Estat no ha de firmar xecs en blanc".

Fins i tot va viatjar expressament a Hannover per expressar-li els seus dubtes sobre el canceller, però aquest no va canviar d'opinió, afegeix.