La policia tailandesa arresta un sospitós de l'atemptat de Bangkok

Descarta possibles vincles del detingut amb el terrorisme internacional, sense donar-ne detalls

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BANGKOK

La policia tailandesa  ha anunciat aquest dissabte que havia detingut un ciutadà estranger la descripció del qual coincideix amb la de l'home que va abandonar una bossa amb explosius a Bangkok i va causar la mort a 20 persones fa al voltant de dues setmanes.

Les forces de seguretat locals han irromput en un abandonat bloc d'apartaments de quatre pisos, situat en un suburbi de la capital on van trobar passaports falsos materials per fabricar els explosius que, segons van assegurar, havien sigut utilitzats en l'atemptat del 17 d'agost en un santuari hindú, el més sanguinari de la història del país. «No és probable que això estigui vinculat amb el terrorisme», ha assegurat el cap de policia, Somyot Pumpanmuang, en una conferència de premsa, qui, no obstant, no ha donat detalls de per què havia arribat a semblant conclusió. «El motiu obeeix a un desig de venjar-se dels seus camarades», ha recalcat.

L'artefacte va fer explosió al mausoleu Erawan, una de les principals atraccions turístiques de la ciutat, molt a prop dels hotels i els centres comercials més luxosos de Bangkok. Entre les víctimes hi havia 14 morts, set de la Xina Hong Kong, en un atac que, segons el Exèrcit, estava destinat a sotraguejar l'economia tailandesa, on el turisme té un pes important.

AUTORIA INTEL·LECTUAL

La policia ha trobat poques pistes respecte a l'autoria intel·lectual de l'acció. Cap grup ha reivindicat l'acció, i les especulacions periodistes s'han centrat en els separatistes malais del sud o els musulmans uigurs, després de l'expulsió de 100 d'ells a la Xina per part del Govern de Bangkok. Molts uigurs fugen de la repressió a la Xina viatjant a Turquia, país amb el qual mantenen vincles de sang, a través d'Indoxina, més concretament, travessant Tailàndia. 

Notícies relacionades

El portaveu de la Policia Nacional, Prawut Thavornsiri, va assegurar que els seus homes estaven investigant més sospitosos i que les proves acumulades fins a aquell moment indicaven que el sospitós també va participar en el segon atac, que va tenir lloc l'endemà i en què no hi va haver víctimes . 

La televisió tailandesa va mostrar imatges de bosses carregades de materials explosius localitzats en un apartament del districte Nong Chok, on viu una potent comunitat musulmana, i que compta amb un ampli elenc de restaurants halal i mesquites.

Temes:

Bangkok